(VIDEO, FOTO) BUKTI RAT U HUMSKOJ: Žestok sukob Grobara i uprave Partizana!
Foto: Saša Pavlić

Pljušte uvrede i prozivke

(VIDEO, FOTO) BUKTI RAT U HUMSKOJ: Žestok sukob Grobara i uprave Partizana!

Fudbal -
U subotu je u Humskoj odigran jubilarni 150. večiti derbi, a tokom čitavog meča uprava Partizana bila je na meti najvatrenijih navijača crno-belih.

Grobari su u nekoliko navrata skandirali: "Uprava napolje" i "Ćurkoviću ustašo", a na tribinama su bili ogromni transparenti sa zanimljivim porukama upućenim čelnicima Partizana:

"Uprava napolje! Kakva uprava, takvi rezultati"."Loši rezultati i funkcija iz fazona, odlike su svakog Zekinog poltrona!"

Foto: Saša Pavlić
Foto: Saša Pavlić

"Hrvatski nacionalista možeš da budeš u Zagrebu, a ne u Beogradu!"

"Vazura, dosta nam je tvog poštenja, nameštanja policiji i lažnog obezbeđenja".

Foto: Saša Pavlić
Foto: Saša Pavlić

"Blic laže ljude, a koga vi lažete?"

Odmah nakon derbija, prvi čovek JSD Partizan Milorad Vučelić žestoko je isprozivao navijače.

"Najsramnije od svega je transparent kojim se Ivan Ćurković tera iz Srbije. Tako nešto nikada neću moći da shvatim i prihvatim. Nikada niko nije terao nikoga iz Srbije, bez obzira na nacionalnost i veru, pa to svakako ne može ni ta grupa navijača. A da ne pričam o tome što pri rezultatu 1:0 sapliću ekipu skandiranjem protiv uprave ili prave bakljadu u situaciji kada je ekipa u naletu i kada imamo igrača više", rekao je za Novosti Vučelić.

Funkcioner crno-belih se nije tu zaustavio, već je dodatno pecnuo popularne Grobare:

"Pa sa njima su se sprdali čak i Zvezdini navijači. Prepoznali su celu tu njihovu priču i onda su i oni skandirali 'Uprava napolje'. Evidentno je da se ovo radi po nečijem nalogu", rekao je Vučelić.

Foto: Saša Pavlić
Foto: Saša Pavlić

U ponedeljak klub izdao saopštenje u kome pozivaju državne organe i MUP da im pomognu da se obračunju sa "neodgovornim pojedincima" sa Južne tribine.

"Koristimo ovu priliku da javno pozovemo državne organe i MUP Republike Srbije da najzad jedinstveno, složno i beskompromisno stanu u zaštitu interesa fudbalske igre, dostojanstva državnih institucija i pomognu nam u nedvosmislenoj nameri da se razdvoji iskrena navijačka strast i podrška od zlonamerne i koristoljubive ultimatumima definisane podrške, da se sa tribina stadiona širom Srbije uklone svi oni koji koji koriste sportske događaje za obračune i samo njima bitne i znane interese. Pozivamo vas i apelujemo da budete pouzdan partner našim daljim nastojanjima da pravu publiku vratimo na stadion, da u središtu pažnje uvek budu oni koji to sa pravom zaslužuju, u prvom redu igrači i stručni štab, da zajedno vratimo sport u one okvire u kojima je zadovoljstvo i čast biti njegov deo", navodi se u saopštenju.

Foto: Saša Pavlić
Foto: Saša Pavlić

Prvi čovek kluba iz Humske, Ivan Ćurković, bio je najoštriji. On je Grobare nazvao kriminalcima.

"Znam ko sam i šta sam. Taj deo Partizanove publike je u subotu izdao klub, ali znam odakle to dolazi. Znam ko su tipovi koji utiču na te kriminalce i koji režiraju ovakve scenarije. Ipak, video sam dobar tim Partizana i to me je ispunilo zadovoljstvom", izjavio je za Jutarnji Ćurković.

Ćurković je u intervjuu za Sport optužio pojedine navijače Partizana da su namerno uticali na to da klub iz Humske ne dođe do pobede na derbiju.

"Uveren sam da su 90 odsto navijača privrženi klubu, da ga vole, žive i preživljavaju sa njim i teške i lepe momente, sa puno razumevanja. Ali, ima i tih deset posto koji svesno sankcionišu Partizan i uticali su u ključnim momentima da tim ne dođe do pobede. Sa njima ćemo se posebno pozabaviti u predstojećem periodu, jer klub mora da bude iznad svih i svakoga."

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track