ŠUMADIJSKO KOLO U ZAGREBU: Radnički razbio Cibonu

ABA liga

ŠUMADIJSKO KOLO U ZAGREBU: Radnički razbio Cibonu

Košarka -
Najefikasniji u Radničkom bio je Muftau Jaru sa 19 poena, dok je Sava Lešić ubacio 14. U domaćoj ekipi najbolji je bio Dario Šarić sa 17 poena

Kragujevački Radnički je pobedio Cibonu u Zagrebu sa 82:66 (22:15, 21:13, 23:27, 16:11) u prvom kolu regionalne ABA lige.

Najefikasniji u Radničkom bio je Muftau Jaru sa 19 poena, dok je Sava Lešić ubacio 14. U domaćoj ekipi najbolji je bio Dario Šarić sa 17 poena.

Od samog početka meča Radnički je bio u prednosti, a iz munuta u minut je ta prednost rasla, pa je ekipa trenera Miroslava Mute Nikolića u osmom minutu imala i 15 poena prednosti (22:7). Do kraja prve četvrtine Cibona je serijom 7:0 smanjila tu prednost.

Kragujevčani su dobrom igrom nastavili i u drugoj deonici, a poenima Dušana Mlađana i Marka Marinovića, Radnički je na polovini četvrine imao i 20 poena prednosti. Radnički je dvocifrenu prednost održvao do tri minuta pre kraja treće četvrtine, kada je Cibona smanjila zaostatak na devet poena.

Ipak, zagrebački klub do kraja meča nije uspeo da ugrozi prednost Radničkog, koji je bez većih problema priveo meč kraju i upisao prvu pobedu u novoj sezoni regionalnog takmičenja.

Miroslav Nikolić, trener košarkaša Radničkog, bio je izuzetno zadovoljan posle dobre igre i ubedljive pobede.

"Momci su izgledali fenomenalno, pripremili su se za utakmicu. Imali smo dobar skok, kontrolisali smo utakmicu celo vreme. Ovo je vrlo mlada ekipa koja ne zna za strah i ne respektuje nikoga. Recimo, oni ne znaju ko je Stroberi. Pobediti Cibonu u Zagrebu nije lako, ali čini se da Cibona igra bolje u Kragujevcu. Što se tiče moje ekipe, ja sam prezadovoljan. Protok lopte još treba da doradimo i treba nam još jedan plejmejker", rekao je Nikolić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track