MULJANJE: Svetislav Pešić u žiži afere s nekretninama!
Foto: Fonet

Teške optužbe na račun srpskog trenera

MULJANJE: Svetislav Pešić u žiži afere s nekretninama!

Košarka -
Sud u Nemačkoj smatra nemoralnim to što su Svetislav i njegova supruga Vera prodali stan duplo skuplje od tržišne vrednosti

Kari na meti sudskih organa!Trener Košarkaškog kluba Bajern iz Minhena Svetislav Pešić i njegova žena Vera uključeni su u sumnjivu prodaju dva stana u Berlinu, pišu nemački mediji. Naime, oni su apartman od 64 kvadrata, čija je tržišna vrednost 53.000 evra, prodali za 120.000 evra, što je po mišljenju regionalnog suda u Nemačkoj okarakterisano kao nemoralno i kao napumpavanje cene.NegiraU izjavi za nemačke medije Svetislav Pešić je demantovao takve optužbe i istakao da je stan prodao njegov bivši prijatelj Tomas Fris.- Stvarno ne znam ništa o nemoralnoj prodaji stana. Nikad se nismo bavili ilegalnim transakcijama. Celom tom prodajom upravljao je moj bivši prijatelj Tomas Fris, a mi nismo znali detalje prodaje. On nas je savetovao i o kupovini, a kasnije je organizovao i prodaju tog apartmana - kazao je Pešić i nastavio:- Nije mi poznato da su u celu tu prodaju umešane i neke kompanije. Ništa ne znam o tome, moj jedini kontakt s tim bio je Tomas Fris.Traže povraćaj novcaPrema stavu regionalnog suda u Berlinu, ovo nije pojedinačni slučaj, pošto se sve više građana javlja sa zahtevom da su i oni kupovali stanove kojima su naduvane cene i traže povraćaj novca. Navodno, sud provera i Dojče banku, koja je u mnogo slučajeva bila posrednik u prodaji velikog broja apartmana u prestonici Nemačke.

Posao mu cvetaSvetislav Pešić je s Bajernom odlično krenuo u novoj sezoni. U Nemačkoj ligi ostvarili su svih pet pobeda, dok su u 1. kolu Evrolige bili bolji od Stelmeta rezultatom 94:73 i time pokazali da imaju velike ambicije u svim takmičenjima u kojima će učestvovati ove sezone.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track