DUBOKA I HLADNA MORAČA:Blažič promašio produžetak, Zvezda osam godina bez pobede u Podgorici

ABA liga

DUBOKA I HLADNA MORAČA:Blažič promašio produžetak, Zvezda osam godina bez pobede u Podgorici

Košarka -
Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Budućnosti 62:60 u poslednjem meču petog, kola regionalne ABA lige

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u hali Morača u Podgorici od Budućnosti sa 60:62 (18:16, 13:16, 15:11, 18:15) u poslednjoj utakmici šestog kola regionalne ABA lige. Zvezda je tako upisala i drugi poraz, dok je Budućnost zabeležila četvrtu pobedu. Najefikasniji u ekipi Zvezde bio je Boban Marjanović sa 13 poena i 11 skokova, dok je Blejk Šilb zabeležio 10. U timi Budućnosti najefikasniji je bio Suad Šehović sa 16, a Aleksandar Ćapin i Jelel Akindele postigli su po 12 poena. Utakmicu u prepunoj hali u Morača obeležila je velika vlažnost i klizav parket, pa i nije bilo mnogo atraktivne košarke, usled čestih klizanja igrača i iskliznuca lopte iz ruku. U prvu četvrtinu Zvezda je bolje ušla, pošto je posle pet minuta imala pet poena prednosti (6:11), međutim, Budućnost je u nastavku preokrenula rezultat, ali na prvi odmor gosti iz Beograda su otišli sa prednošću od 16:18. Početkom druge deonice, klub sa Malog Kalemegdana je održavao prednost preko centra Bobana Marjanovića, koji je postigao sedam uzastopnih poena, međutim, Podgoričani su sredinom drugog dela preokrenuli rezultat i na poluvreme odu sa prednošću od pola koša. Budućnost je u trećoj četvrtini prvi put na meču stekla osetniju prednost, a Zvezda je tada uglavnom šutem za tri poena (1/12) pokušavala da probije odbranu domaćina, ali nije bila uspešna. Zvezda je serijom od 11:2 sredinom poslednje deonice preokrenula rezultat i stekla pet poena prednosti, ali je domaćin iskoristio pad koncentracije u redovima Zvezde i u poslednji minut ušla sa prednošću.

U dramatičnoj završnici, Budućnost je imala šansu da utakmicu reši sa linije za slobodna bacanja, ali pošto njeni košarkaši nisu bili precizni, Zvezda je preko Jake Blažiča došla u poziciju da izbori produžetke, međutim, slovenački reprezentativac nije bio precizan u šutu za dva poena.

Tekstualni prenos

U penal završnici Budućnost je devet sekundi pre kraja vodila 62:60. Blažič je krenuo u napad, ali promašio šut za produžetak.

Zvezda je nešto manje od tri minuta pre kraja uspela da izjednači na 58:58, ali potom se rezultat nije menjao do poslednjeg minuta. Akindele je doneo prednost ekipi Budućnosti, posle čega je Radonjić tražio tajm aut.

Četvrta četvrtina

Budućnost je u trećem kvartlu udprla da poveća prednost i u nekkoliko navrata stigne do plus šest. Crvena zvezda je ipak uspela da smanji zaostatak i u poslednjih 10 minuta uđe sa zaostatkom od pet poena 42:47.

Treća četvrtina

Zvezda je imala rezultatsku prednost sve do rezultata 28:28, kada je Budućnost povela 30:28. Dženkins je vratio prednost gostima, ali je prvo poluvreme rešio Aleksa Popović, koji je pogodio poslednja dva poena u prve dve deonice, koje je Budućnost dobila 32:31.

Druga četvrtina

Gosti su sve vreme bili u vođstvu najviše pet poena razlike 11:5, a najefikaxsniji igrač bio je Blejk Šilb sa sedam poena

Prva četvrtina

Zvezda u dosadašnjem toku lige ima četiri pobede i jedan poraz.

S druge strane, ekipa Budućnosti, takođe, nije napravila dobru uvertiru pred meč sa gostima iz Beograda. Podgoričani trenutno zauzimaju desetu poziciju sa skorom od tri pobede i dva poraza.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track