TEPIĆ PRED DOLAZAK U PIONIR Pobeda nad Zvezdom za Top 16

Evroliga

TEPIĆ PRED DOLAZAK U PIONIR Pobeda nad Zvezdom za Top 16

Košarka -
Pred nama je veoma teška utakmica, imajući u vidu dve vezane pobede Zvezde i znajući kakve navijače ima, kaže nekadašnji bek Partizana

Nekadašnji košarkaš Partizana Milenko Tepić vraća se u halu “Pionir”, ali kao član Lijetuvos Ritasa, koji se u petom kolu Evrolige sastaje sa Crvenom zvezdom.

Obe ekipe imaju po pobedu i poraz iz četiri utakmice, tako da ulaze u meč sa željom da pobedom ostanu u prilici za plasman u Top 16.

“Mislim da imamo sasvim dobar tim, dobro smo počeli sezonu, ali smo pali u formi što se odrazilo na rezultate. Pobedili smo Nimburg u poslednjem meču VTB lige i sa pozitivnim raspoloženjem dolazimo u Beograd”, rekao je Tepić.

On ističe da je njegova ekipa svesna da je očekuje veoma težak meč sa beogradskim “crveno-belima”.

Zvezda je ostvarila veliku pobedu u Vitoriji, prvu u Evroligi, koja vraća samopouzdanje i veru u plasman u drugu rundu. Posle toga, relativno lako, savladala je i Cedevitu. Pred nama je veoma teška utakmica, imajući u vidu dve vezane pobede Zvezde i znajući kakve navijače ima. Pretpostavljam da će oni osetiti ovaj trenutak i učiniti sve da pomognu svom timu. Ako u prvom poluvremenu pariramo agresivnošću i trčanjem, u drugom bismo mogli da tražimo šansu za pobedu”, ocenjuje Tepić.Doskorašnji reprezentativac Srbije smatra da najveća snaga Zvezde počiva na centrima, Katiću i Marjanoviću.

“Tu su takođe i trojica odličnih Amerikanaca, koji dele lidersku poziciju, najpre je to bio Šilb, potom Dženkins, a sada Nelson. Dolazimo u Beograd s velikim poštovanjem prema Zvezdi, koja može da se nosi sa svim timovima u Evroligi”, ističe Tepić.

Litvanski tim ima tri poraza u nizu u Evroligi (od Lokomotive, Laboral Kuće i Makabija), a u prvom kolu pobedio je Panatinaikos, sa pola koša razlike, 84:83. “Imamo dosta prostora da unapredimo igru, ali i manjak vremena posle dva poraza kod kuće. Ovo je poslednja utakmica prvog kruga ove faze, bilo je slučajeva da timovi kasnije nadoknade propušteno, ali nisu tako česti. Naša grupa je najujednačenija u Evroligi, nema ni totalnog favorita ni autsajdera. Svi timovi bore se za plasman u Top 16, važan je i svaki poen zbog koš razlike. Tako i posmatramo meč sa Zvezdom”, zaključio je Tepić, koji je u prve četiri utakmice Evrolige beležio u proseku 4,8 poena, uz 1,1 skok i 1,5 asistencija za skoro 14 minuta na parketu. Pored njega, u litvanskom timu je i Stevan Jelovac, bivši košarkaš Zvezde, koji ima identičan prosek poena i 1,6 uhvaćenih lopti za nešto više od 11 minuta po utakmici.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track