Nemanja Nedović: Hvala Litvancima, ali ja sam zvezdaš

Ekskluzivno: Srpska zvezda u NBA ligi za Kurir

Nemanja Nedović: Hvala Litvancima, ali ja sam zvezdaš

Košarka -
Žao mi je što ne mogu da budem u Pioniru na meču svoja dva bivša kluba, verujem da će crveno-beli uz pomoć Delija pobediti Lijetuvos Ritas u Evroligi

Veran Zvezdi i preko Bare.Košarkaški reprezentativac Srbije i novi član Golden Stejt Voriorsa Nemanja Nedović u intervjuu za Kurir otkriva kako će se osećati kad se večeras u Pioniru budu sastala njegova dva bivša kluba - Crvena zvezda i Lijetuvos Ritas.- Očekujem zaista dobru utakmicu i praznik košarke u Beogradu. Sastaju se moja dva bivša kluba, od kojih mi je Zvezda, naravno, draža. Međutim, imam puno poštovanja i za Lijetuvos jer mi je zaista mnogo pomogao da ispunim san i zaigram u NBA ligi. Po meni je Zvezda favorit pred Delijama, od kojih očekujem da će napraviti sjajnu atmosferu, kao i uvek. Žao mi je što ne mogu da prisustvujem toj utakmici.Koliko Zvezda može da postigne u Evropi?- Zvezda bi pobedom protiv Lijetuvosa drastično popravila šanse za prolazak u top 16. Forma im je u usponu, zabeležili su važnu pobedu protiv Laboral kuće i ja im želim svu sreću.Kakvi su ti prvi utisci iz NBA?- Kad sam tek došao u San Francisko i kad sam odradio prve treninge sa ekipom, sve je delovalo nerealno. Još nisam bio svestan gde sam i sa kakvim igračima i ljudima imam priliku da radim. Sada je to, naravno, dosta drugačije. Uklopio sam se u ekipu, u način treniranja, ritam utakmica i zaista sam prezadovoljan kako se stvari odvijaju.S kim se najviše družiš i kako su te prihvatili saigrači?- Zaista sam imao sreću što me je Golden Stejt draftovao jer je ekipa sastavljena od dobrih ljudi koji su uvek spremni da pomognu mlađima. Dosta vremena provodim s Kuzmićem i Bogutom zbog našeg jezika, ali i sa ostalima imam odličan odnos.Koliko se NBA košarka razlikuje od evropske?- Mislim da je NBA košarka dosta različita od evropske. Teren je dosta širi, igra se brzo, čvrsto, grublje, dozvoljeno je mnogo više nego u Evropi. Naravno, prisutni su i česti prekidi, pre svega zbog tajm-auta. Ponekad imam utisak da ih bude po 50 na utakmici.Sa kim si najviše u kontaktu, da li se čuješ sa saigračima iz reprezentacije?- Najviše se čujem sa roditeljima i prijateljima, njihova podrška mi mnogo znači i trudim se da budemo što više u kontaktu. Naravno, čujem se i s bivšim saigračima, drugarima iz reprezentacije... Imamo neko naše grupno dopisivanje pa smo svi u kontaktu.

Nećemo razočaratiČemu se nadaš na Svetskom prvenstvu?- Zaista ne znam dokle reprezentacija može na SP, ne zna se sastav, još se ne zna ni selektor. Nadam se da će na tom spisku biti mnogo igrača koji su obezbedili odlazak na SP jer mislim da smo to zaslužili i nećemo razočarati.

Špance neću zaboravitiSlegli su se utisci posle Evropskog prvenstva, kako se sada osećaš?- Rekao sam da smo zadovoljni, ali da ostaje gorak ukus u ustima jer mislim da smo mogli više. Nismo bili nagrađeni za prvo mesto u grupnim fazama i sigurno nećemo zaboraviti utakmicu protiv Španaca.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track