Boban Marjanović: Prvi derbi bio je noć mog života
Foto: Saša Pavlić

Intervju, košarkaš Crvene zvezde

Boban Marjanović: Prvi derbi bio je noć mog života

Košarka -
Košarkaši Partizana dali su više od svojih mogućnosti, ali ni to nije bilo dovoljno da nas pobede, kaže visoki centar crveno-belih

Draga pobeda.Junak prvog košarkaškog „večitog derbija“ ove sezone bio je Boban Marjanović. Gorostasni centar upisao je 27 poena i najzaslužniji je za trijumf Crvene zvezde nad Partizanom (86:83) posle produžetaka.Kako je bilo odigrati svoj prvi „večiti derbi“?- Nisam bio opterećen tom činjenicom, mada mi je negde u podsvesti bila misao da debitujem u derbijima. I ranije sam s Hemofarmom igrao protiv Partizana. Ipak, ovo je bilo totalno drugačije. Posebno u Zvezdinom dresu.Zašto?- Dodatnu motivaciju dali su mi naši navijači. Bili su neverovatni. Iako ih je bilo manje u dvorani, bodrili su nas bez prestanka. Nikad nisam imao takvu podršku protiv Partizana.Kako se osećate kao junak derbija?- To je bila moja noć! Sledeći put će junak biti neko drugi.Šta možete reći o igračima Partizana, koji su se fantastično borili?- Imali su mnogo povređenih igrača, što im je verovatno dalo dodatnu energiju, pa su još više grizli protiv nas. Mnogo su želeli pobedu, kao i mi uostalom. Dali su više od svojih mogućnosti.Kako sad gledaš na svoju odluku da dođeš u Crvenu zvezdu?- Prava odluka! Trudim se da svaku utakmicu odigram bolje od prethodne, ali ne zavisi sve od mene, već i od saigrača. Košarka je kolektivan sport, a Zvezda ove godine ima kvalitetan skup pojedinaca koji ima velike apetite. Očekujem da još bolje igramo u nastavku sezone.Možete li dobiti Lokomotivu u Kubanu?- U Beogradu su nas dobili za jednu loptu. To je odlična ekipa, mada ni mi nismo bez šansi. Kod nas u grupi je sve otvoreno. Mi ćemo se boriti jer želimo da prođemo u narednu rundu Evrolige - zaključio je Marjanović.

Večita podrška

NEĆU TERATI SINA U KOŠARKUDa li je tvoj naslednik bio u dvorani?- Nije! Sin Vuk je još mali. On i supruga su moje blago. Voleo bih da ga interesuje košarka, ali ga neću gurati. Šta god bude radio u životu, imaće moju podršku - jasan je Bobi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track