TEŠKO BEZ JARUA: Radnički izgubio od Spartaka

Evrokup

TEŠKO BEZ JARUA: Radnički izgubio od Spartaka

Košarka -
Kragujevčani izgubili u Sankt Peterburgu sa 81:68 u utakmici osmog kola Grupe H Evrokupa

Košarkaši Radničkog iz Kragujevca izgubili su u Sankt Peterburgu od Spartaka sa 81:68 (16:16, 20:15, 14:27, 23:18) u utakmici osmog kola Grupe H Evrokupa.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Jaroslav Koroljev sa 20 poena, dok je Donald Mekgret dodao 18. U ekipi Radničkog istakli su se Nikola Kalinić, Stefan Birčević i Marko Marinović sa po 14 poena, dok je Sava Lešić dodao 12. Kragujevčani su na gostovanje u Rusiju otputovali bez najboljeg košarkaša ove sezone Mufatu Jarua, i tako oslabljeni nisu uspeli da dva kola pre kraja grupne faze takmičenja obezbede učešće u narednoj fazi. Radnički posle osam utakmica ima učinak od pet pobeda i tri poraza, dok je Spartak zabeležio tri pobede i pet poraza.

Tokom prve četvrtine Radnički je konstantno imao minimalnu prednost i uprkos terenskoj inicijativi nisu uspeli da steknu osetniju prednost. Domaća ekipa je početkom druge deonice prvi put prešla u vođstvo, međutim, ekipa trenera Miroslava Nikolića je od tog trenutka zaigrala organizovanije u napadu, te preokrenula rezultat (36:28) i na odmor otišla sa prednošću od pet poena. Spartak je u drugom poluvremenu u potpunosti kontrolisao ritam i veoma brzo stigao do izjednačenja, a potom i do prekokreta, koje je do kraja meča samo povećavao.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track