ZVEZDA PONIZILA RITAS: Crveno-beli se pobedom oprostili od Evrolige
Foto: Euroleague.net

Beograđani se prošetali Litvanijom

ZVEZDA PONIZILA RITAS: Crveno-beli se pobedom oprostili od Evrolige

Košarka -
Zvezda je takmičenje u Evroligi završila sa 4 pobede i 6 poraza

VILJNUS - Košarkaši Crvene zvezde pobedili su u Viljnusu ekipu Lietuvos Ritasa rezultatom 99:75 (28:17, 23:13, 27:21, 21:24) u meču poslednjeg, 10. kola grupe D Evrolige.Zvezda je takmičenje u grupi završila na petom mestu na tabeli sa četiri pobede i šest poraza. Crveno-beli će takmičenje nastaviti u Evrokupu gde će biti u grupi L sa ekipama Bilbaoa, Panionisa i Nižneg Novgoroda.Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Boban Marjanović sa 25 poena, dok je Demarkus Nelson ubacio 12. U domaćoj ekipi istakao se Huan Palasio sa 26 poena.Zvezda je jedini tim u Evroligi koji se ove sezone nije plasirao u Top 16 sa četiri pobede. Trener Zvezde Dejan Radonjić pružio je šansu svih igračima, a u startnoj postavi našao se i 18-godišnji Marko Tejić.Na klupi Lietuvos Ritasa debitovao je novi šef stručnog štaba, hrvatski stručnjak Aleksandar Petrović.

http://www.youtube.com/watch?v=g2cjR07nA1s
Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić

"Zadovoljan sam načinom na koji smo završili takmičenje u Evroligi. Ostvarili smo i četvrtu pobedu u D grupi i još jednom na dostojan način se predstavili u najelitnijem evropskom klupskom takmičenju. Ovo je svakako bila velika škola za nas", rekao je Radonjić i dodao:

"Pripremali smo se temeljno za meč koji nije imao značaja u rezultatskom smislu, ali smo želeli da učinimo sve kako bismo savladali Lijetuvos Ritas. Od samog starta smo krenuli veoma dobro i angažovanu u odbrani i vrlo pametno u napadu. Stečenu prednost sa početka meča smo uspešno održavali čak je i uvećali i tako zabeležili još jednu pobedu u veoma teškoj i kvalitetnoj grupi. Mislim da smo ovakvom igrom i četvrtom pobedom pokazali da nam je zasluženo pripalo mesto u Evroligi".

TOK UTAKMICE

IV četvrtina

Zvezda je nastavila sa odličnom igrom i u poslednjoj četvrtini. Domaći košarkaši su u poslednjih pet minuta zaigrali angažovanije i uspeli da ublaže poraz. Zvezda je na kraju slavila s 99:75.

III četvrtinaCrvena zvezda je treću deonicu odigrala fenomenalno. Pod koševima je dominirao Boban Marjanović, a prednost crveno-belih je rasla iz minuta u minut. Zvezda je u 26. minutu povela s 73:38. Međutim, domaći su zaigrali angažovanije i u poslednju četvrtinu ušli s minusom od 78:51.

II četvrtinaZvezda je nastavila da briljira u drugoj četvrtini. Razigrali su se igrači gostiju, a košarkaši Zvezde su pogađali su iz svih pozicija. Zvezda je u 14. minutu povela s 39:21. Ritas se razigrao i smanjio prednost Zvezde u 17. minutu na 41:28. Međutim, Zvezda je u finišu druge četvrtine uspela da dođe do najveće prednosti, 51:30.I četvrtinaZvezda je dobro počela meč i brzo povela s 10:0. Trener domaćih Aco Petrović morao je da zatraži tajm-aut, a Ritas je prve poene postigao u trećem minuut. Ritas se vratio u igru i smanjio vođstvo Zvezde na 14:9. Međutim, Zvezda se uspela da konsoliduje i da prvu četvrtinu dobije s 28:17.

TOK UTAKMICE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track