HUMANI GEST: Košarkašice Vrbasa i Crvene zvezde igraju za Dušana Travicu

Pomoć za povređenog studenta

HUMANI GEST: Košarkašice Vrbasa i Crvene zvezde igraju za Dušana Travicu

Košarka -
Dušan Travica, student iz Kule, teško je povređen u saobraćajnoj nesreći u Americi, a za nastavak njegovog lečenja potrebno je još novca. Košarkašice Vrbasa ovih dana prodavale su ulaznice na ulicama grada i pozvale svoje sugrađane da se pridruže ovoj akciji

VRBAS - Derbi meč 13. kola Prve lige Srbije za košarkašice između Vrbasa i Crvene zvezde imaće humanitarni karakter pošto će prihod sa utakmice biti uplaćen za pomoć Dušanu Travici koji je teško povređen u saobraćajnoj nesreći u Americi početkom oktobra.

Košarkašice Vrbasa, domaćina ovog meča, organizovale su prethodnih dana prodaju karata za ovaj meč, o čemu govori trener tima Dejan Mudreša.

"Ovo je još jedna akcija u nizu u kojoj ŽKK Vrbas Medela učestvuje sa željom da pomogne onima kojima je to neophodno. Predlog kapitena Ivane Jovović, da se priključimo humanitarnoj akciji za pomoc Dušanu, stručni štab i devojke prihvatili su bez razmišljanja. Dušan Travica, student iz Kule, teško je povređen u saobraćajnoj nesreći u Americi, a za nastavak njegovog lečenja potrebno je još novca. Košarkašice Vrbasa ovih dana prodavale su ulaznice na ulicama grada i pozvale svoje sugrađane da se pridruže ovoj akciji. Ulaznice za utakmicu sa Crvenom zvezdom prodavaće se po ceni od 100 dinara, a sav prihod namenjen je Dušanovom lečenju u Americi."

Kada je reč o samoj utakmici, u pitanju je borba za treće mesto na kraju polusezone. Crveno-bele su trenutno na trećem mestu sa skorom 10-2, dok je Vrbas četvrti sa 9-3.

"Uz ekipu Radivoja Koraća, Crvena zvezda je najozbiljniji kandidat za titulu. Sa povratnikom Ivankom Matić, i odlične Tinu Jovanović, Crvendakić, Stanaćev pokazuju da se Zvezda vraća na staze stare slave. U meču je favorit Zvezda a mi ćemo pred svojom publikom da im se suprostavimo na pravi način i naravno da ih pobedimo, ako nam se za to ukaže prilika", rekao je Mudreša.

Crvena zvezda je u velikoj formi, što je pokazala i ubedljivom pobedom nad Radivojem Koraćem u regionalnoj ligi. Trener crveno-belih Dragan Vuković očekuje da njegov tim trijumfalno završi kalendarsku 2013. godinu.

"Ekipa Vrbasa je u dosadašnjem toku šampionata pokazala da se radi o dobro organizovanom klubu, sa dobrim trenerom i pažljivo selektiranim timom. Rezultati koje su ostvarili govore da nas čeka težak meč. Međutim, mi smo u seriji pobeda, puni samopouzdanja i želimo da 2013. godinu završimo pozitivnim rezultatom. Imali smo dosta problema u prethodnom periodu sa povredama, deset mečeva smo igrali bez igračica na centarskim pozicijama, ali oporavkom Tine Jovanović i dolaskom Ivanke Matić rešili smo taj problem", rekao je Vuković.

Meč između košarkašica Vrbasa i Crvene zvezde igra se u Centru za fizičku kulturu "Drago Jovović" u Vrbasu sa početkom u 19 časova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track