RODMAN PREDSEDNIKU KIMU: Prijatelju, srećan rođendan
Foto: AP

Čestitka

RODMAN PREDSEDNIKU KIMU: Prijatelju, srećan rođendan

Košarka -
Rodman je u ponedeljak doputovao u Pjongjang s bivšim saigračima iz NBA lige, među kojima su Vin Bejker i Klif Robinson, u, kako je rekao, "košarkašku diplomatiju", iako su ga zbog toga kritikovale američke vlasti

PJONGJANG - Bivša zvezda NBA lige Denis Rodman je čestitao je danas rođendan lideru Severne Koreje Kim Džong-Unu.

U Pjongjangu je danas odigran prijateljski meč reprezentacije Severne Koreje i bivših košarkaša koji je Rodman posvetio svom "najboljem prijatelju Kimu". Lider Severne Koreje je posmatrao meč zajedno sa suprugom i drugim visokim zvaničnicima, a oko 14.000 ljudi je pljeskalo dok mu je Rodman pre početka meča pevao rođendansku pesmu.

Rodman je u ponedeljak doputovao u Pjongjang s bivšim saigračima iz NBA lige, među kojima su Vin Bejker i Klif Robinson, u, kako je rekao, "košarkašku diplomatiju", iako su ga zbog toga kritikovale američke vlasti. Bivši košarkaš je kazao da je počastvovan što će odigrati meč u glavnom gradu Severne Koreje, i ocenio da je to istorijski događaj.

Rodman je u više navrata putovao u Severnu Koreju gde se družio sa Kim Džong-Unom koga je sada nazvao "svojim doživotnim prijateljem".

Poslednji put je u Severnoj Koreji bio pre Božića, da bi trenirao s njenom reprezentacijom, ali se tada nije sastao sa severnokorejskim liderom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track