PUKLA STOTKA: Zvezda u paklu Pionira pregazila Bilbao!
Foto: Tanjug

Ubedljiva pobeda crveno-belih

PUKLA STOTKA: Zvezda u paklu Pionira pregazila Bilbao!

Košarka -
Crvena zvezda je nadigrala Bilbao s 105:87 u prvom kolu grupe L faze Last 32 Evrokupa
1 / 5 Foto: Tanjug

BEOGRAD - Košarkaši Crvene zvezde pobedili su u Beogradu ekipu Bilbaoa rezultatomm 105:87 (28:24, 22:22, 33:21, 22:20) u meču prvog kola grupe L faze Last 32 Evrokupa.Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Čarls Dženkins sa 16, dok je Boban Barjanović dodao 14. Marko Simonović je ubacio 12 poena. Kod gostiju, najbolji je bio Dairis Bertans sa 14 poena. Utakmica je odigrana u beogradskom Pioniru pred više od 7.000 navijača.Nižni Novgorod je ranije danas u gostima pobedio Panionios s 89:75.Crvena zvezda će u narednom kolu, 15. januara gostovati ruskoj ekipi Nižni Novgorod.Zvezda je dobro počela meč i nije dozvolila gostima nijednom da povedu tokom utakmice. Bilbao je u prvom poluvremenu bio u igri zahvaljujući odličnom šutu za tri poena, a Zvezda tada nije uspela da napravi osetniju prednost.

Utakmica je prelomljena u trećoj četvrtini, kada je Zvezda stekla dvocifreno vođstvo. Prednost Zvezde je rasla iz minuta u minut, a meč je praktično rešen krajem treće i početkom poslednje četvrtine kada su domaći stekli i 20 poena prednosti. Zvezda je do kraja održavala visoku prednost i zasluženo je stigla do pobede.

http://www.youtube.com/watch?v=rTXD0LihCgI

Zvezda je nošena podrškom sa tribina u 3. minutu povela s 8:2. Bilbao je uspeo brzo da se vrati u utakmicu, ali je Zvezda uspela da u nekoliko navrati dođe do sedam poena prednosti. Španci su se nekako držali u igri, a domaći su prvu četvrtinu dobili s 28:24.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track