Nikolić: Nema kalkulacija na pobedu u Strazburu
Foto: Fonet

Evrokup

Nikolić: Nema kalkulacija na pobedu u Strazburu

Košarka -
Štedećemo se da ne "poginemo", ali se sigurno nećemo predavati, kao i do sada, kaže trener Radničkog

U trećem kolu grupe N Evrokupa kragujevački Radnički gostovaće francuskom Strazburu u sredu od 20:30, i biće ovo susret dve ekipe bez pobede u drugoj fazi takmičenja.

Trener Miroslav Nikolić veruje u trijumf posle serije poraza od Himika, Zvezde i Albe, koja je prekinuta pobedom nad Igokeom."Probaćemo da dođemo do bodova u Strazburu, ja volim da pobeđujem, ne kalkulišem. Pripremamo ekipu, "skenirali" smo ih. Videćemo kako ćemo moći da se branimo, da li nekim zonama, pošto ne možemo da igramo "čoveka" 40 minuta kao protiv Igokee. Pravićemo rotacije, tako igramo borbenije. Popravili smo se i u skoku, igrači svu svoju energiju sada prenose na teren. Štedećemo se da ne "poginemo", ali se sigurno nećemo predavati, kao i do sada. Sve što smo izgubili bilo je zbog naših grešaka - od Himika, Zvezde do Albe. Ne znam zašto, ima tu umora kada svaka dva dana putujemo, provodimo po 16 sati na aerodromima... teško je to za ovu generaciju. Strazbur je ispao iz Evrolige, to takmičenje je najbolja potvrda da se radi o vrlo kvalitetnoj ekipi", rekao je Nikolić.

Stefan Birčević je bio drugi najkorisniji igrač prošlog kola ABA lige, vodio je tim do pobede nad Igokeom, i veruje u prvi trijumf u ovoj fazi Evrokupa. "Mislim da smo nepravedno izgubili u par poslednjih utakmica, to nam je samo ojačalo volju, tako da tek sada ne želimo da odustanemo od pokušaja da što dalje dobacimo u svim takmičenjima, pa i u Evrokupu. Čeka nas, praktično, dvomeč sa Strazburom, jer posle ovog gostovanja odmah sledi revanš naredne srede. Svi smo uvereni da je moguć ukupan skor 2-2 posle tih susreta. Francuzi imaju svoje jake adute, ali i mi svoje. Ulazimo u okršaj potpuno ravnopravno. Niko još nije otpisan, pa ni Radnički. Mislim da iz kola u kolo sve više potvrđujemo da smo kvalitetna ekipa, u hodu ispravljamo nedostatke koje imamo - zato nema odustajanja od Last 16 Evrokupa, niti od više pozicije u ABA ligi koja ponovo vodi u Evropu", rekao je Birčević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track