RADONJIĆ: Ovacije navijača motivacija za rad i nove pobede Zvezde
Foto: Kkcrvenazvezda.rs

Utisci

RADONJIĆ: Ovacije navijača motivacija za rad i nove pobede Zvezde

Košarka -
Drago mi je da su prepoznali dobre stvari koje smo do sada uradili i očekujem da budu sa nama do kraja na ovaj način i da pokušamo da uradimo još dovoljno dobrih stvari da svi zajedno budemo zadovoljni. Čeka nas puno posla da bismo sve to ispunili, kazao je trener Zvezde

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da se u pobedi nad Panioniosom osetio nedostatak igrača na spoljnim pozicijama. "Morali da se prilagođavamo situaciji sa manjim brojem spoljnih igrača. Osetilo se to na početku, mekano smo počeli, ali podizali smo intenzitet igre kako je meč odmicao", rekao je Radonjić novinarima posle utakmice. Zvezda je kao domaćin u hali Pionir savladala Panionios sa 84:64, u trećem kolu Grupe L druge faze Evrokupa. Radonjić je pre utakmice dobio podršku navijača Crvene zvezde koji su skandirali njegovo ime. "To za mene predstavlja satisfakciju za ono što smo uložili do sada, veliku posvećenost i rad. Ovo će biti još veća motivacija da nastavimo sa onim što je potrebno da svi budu zadovoljni", naveo je trener Zvezde. Prema njegovim rečima, podrška navijača mnogo znači i igračima, kao i svima u klubu. "Puno znači igračima, naravno i meni. Drago mi je da su prepoznali dobre stvari koje smo do sada uradili i očekujem da budu sa nama do kraja na ovaj način i da pokušamo da uradimo još dovoljno dobrih stvari da svi zajedno budemo zadovoljni. Čeka nas puno posla da bismo sve to ispunili", kazao je Radonjić. Za Zvezdu protiv Panioniosa nije nastupio Branko Lazić, a Radonjić je naveo da se nada da će bek crveno-belih biti spreman već za naredni trening. "U toku dana smo saznali da neće biti Lazića. Mislim da nema nekih posebnih stvari da bismo bili zabrinuti, ali on nije bio u mogućnosti da igra i kod lekara je kako bi se što pre oporaviti i nadam se da će biti na sledećem treningu", kazao je trener Zvezde. U srpskoj ekipi sedam minuta na terenu proveo je 19-godišnji plejmejker Nikola Rebić, ali nije uspeo da se upiše u strelce, ostvarivši indeks korisnosti minus šest. "Rebić je ušao u igru u trenucima kada je sve bilo aktivno i odigrao je ono što je bilo potrebno da budem veoma zadovoljan njegovim izdanjem. Nema nervoze kod mene, a nema razloga ni kod njega da bude. Svaki sekund na terenu puno će mu značiti", rekao je Radonjić.

Košarkaš Panioniosa Uroš Duvnjak rekao je da je njegova ekipa posle dobrog prvog izgubila koncentraciju u drugom poluvremenu i zasluženo izgubila od Crvene zvezde."Zvezda je bila favorit kao jedna evroligaška ekipa. Uspeli smo u prvom da im zaustavimo tranziciju i ofanzivni skok, a u drugom poluvremenu smo izgubili koncentraciju. Ekipama poput Zvezde je dovoljno par minuta da se odlepe na veliku razliku. Bilo je izuzetno igrati pred ovakvim navijačima", rekao je Duvnjak. Trener Panioniosa Joanis Sferopulos kazao je da je njegova ekipa imala tešku misiju u Pioniru. "Znali smo da smo imali veoma tešku misiju igrati u Pioniru protiv Zvezde, ispred fantastične publike. Bili smo konkurentni u prvom poluvremenu, kontrolisali smo skok i naterali Zvezdu da izgubi čak devet lopti. Očekivali smo odgovor u nastavku, nismo dobro počeli drugo poluvreme, a Zvezda je našla ritam u odbrani i napadu...", kazao je Sferopulos. On je naveo da je njegova ekipa trudila da se bori do samog kraja i da se nije predala.

"U pojedinim trenucima je izgledalo da će razlika biti još ubedljivija, ali to se nije desilo", rekao je Sferopulos.

Zvezda i Panionios će se u Atini sastati naredne srede u četvrtom kolu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track