DRIM TIM: Amerikanci nikad jači na SP i OI

HOĆE ZLATO

DRIM TIM: Amerikanci nikad jači na SP i OI

Košarka -
Ovo je prvi korak na putu ka formiranju ekipe koja će predstavljati SAD na takmičenjima 2014. i 2016. godine. Mislim da je ovo najjači sastav koji smo ikada imali, rekao je prvi čovek Saveza Džeri Kolanđelo.

Nadzire se kostur novog Drim tima, čini se nikad jačeg. Amerikanci su saopštili spisak od 28 košarkaša koji konkurišu za mesto u reprezentaciji na naredna dva velika takmičenja – Svetskom prvenstvu u Španiji 2014. i Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016. godine. U prvom planu su jedanaestorica igrača koji su pre dve godine osvojili zlato na Igrama u Londonu - Lebron Džejms (Majami), Karmelo Entoni (Njujork), Kevin Durant (Oklahoma), Kris Pol (LA Klipers), Kevin Lav (Minesota), Deron Vilijams (Bruklin), Džejms Harden (Hjuston), Rasel Vestbruk (Oklahoma), Entoni Dejvis (Nju Orleans), Tajson Čendler (Njujork) i Andre Igudala (Golden Stejt). Ukupno 12 igrača sa spiska je u karijeri već osvajalo olimpijsko zlato, dok su sedmorica bili deo tima koji je trijumfovao na Mundobasketu 2010. godine.

“Ovo je prvi korak na putu ka formiranju ekipe koja će predstavljati SAD na takmičenjima 2014. i 2016. godine. Mislim da je ovo najjači sastav koji smo ikada imali. Srećni smo što su tu čak jedanaestorica igrača iz Londona i to samo pokazuje koliko su ti momci posvećeni programu i nacionalnom timu”, izjavio je prvi čovek Saveza Džeri Kolanđelo. “Svi igrači koji su na spisku već su bili deo reprezentacije. Naš prvi cilj je Svetsko prvenstvo u Španiji. Svesni smo izazova koji nas očekuje jer su samo dve reprezentacije u istoriji uspele da odbrane titulu - Brazil (1959 i 1963) i Jugoslavija (1998 i 2002)”, dodao je on. Na spisku su još i Derik Rouz (Čikago), Dvajt Hauard (Hjuston), Blejk Grifin (LA KLipers), Pol Džordž (Indijana), Stiven Kari (Golden stejt), Dejvid Li (Golden stejt), Klej Tompson (Golden stejt), Demijan Lilard (Portland), Lamarkus Oldridž (Portland), Kajri Irving (Klivlend), Demarkus Kazins (Sakramento), Kavaj Leonard (San Antonio), Bredli Bil (Vašington), Kajl Korver (Atlanta), Andre Dramond (Detroit), Kenet Farid (Denver) i Gordon Hejvord (Juta).

Sa svim tim imenima postavlja se samo jedno pitanje - da li novi Drim tim može da pomuti slavu onog originalnog sa Olimpijskih igara u Barseloni 1992. Podsetimo, tada su boje SAD branili Majkl Džordan, Medžik Džonson, Lari Bird, Džon Stokton, Klajd Dreksler, Skoti Pipen, Kris Malin, Karl Melon, Kristijan Lejtner, Čarls Barkli, Patrik Juing i Dejvid Robinson.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track