PAO PANIONIOS: Zvezda napravila korak ka TOP 16 fazi

Evrokup

PAO PANIONIOS: Zvezda napravila korak ka TOP 16 fazi

Košarka -
Zvezda sada ima tri pobede i jedan poraz, a u narednom kolu gostuje Bilbaou, koji je poražen od Nižnji Novgoroda 81:65

Košarkaši Crvene zvezde, savladali su Panionios (78:66) u četvrtom kolu Last 32 faze Evrokupa i napravili veliki korak ka plasmanu u osminu finala tog takmičenja.

Izabranici trenera Dejana Radonjića imali su dosta problema tokom meča u Grčkoj, sredinom trećeg kvartala bili u zaostatku 49:43, ali su tada zaigrali agresivnu odbranu, počeli da pogađaju u napadu i u poslednja četiri minuta ušli sa plus 11 (57:66). Do kraja je razlika rutinski sačuvana.

Zvezda sada ima tri pobede i jedan poraz, a u narednom kolu gostuje Bilbaou, koji je poražen od Nižnji Novgoroda 81:65

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da je dobra odbrana u drugom delu donela pobedu u Atini. Radonjić je dodao da je njegov tim u prvom poluvremenu igrao bez koncentracije, ali da je to popravio u nastavku.„Ovo je bila izuzetno važna utakmica za nas. U prvom poluvremenu smo igrali bez koncentracije, a u drugom smo odigrali bolje u odbrani. Zbog dobre odbrane porpavili smo i naš napad", rekao je trener crveno-belih. Kapiten Marko Simonović je još jednom potvrdio da je u dobroj formi, a početkom poslednje deonice postigao je važnu trojku. „Ovo je veliki trijumf jer smo zadržali šanse za prolaz dalje. U prvom poluvremenu nismo igrali dobro u odbrani, ali smo to poravili u nastavku i zbog toga smo slavili“, rekao je Simonović.

Sa druge strane, trener grčke ekipe Joanis Sfairopulos bio je zadovoljan igrom svog tima iako je izgubio.

„Čestitao sam svojim igračima u svlačionici nakon utakmice. Iako smo izgubili, odigrali smo možda i najbolju utakmicu ove sezone. Bili smo u meču duže nego u Beogradu. Iako nećemo proći dalje, dobro smo igrali u drugoj fazi. Utakmice protiv ovakvih timova će nam pomoći da podignemo nivo naše igre“, rekao je trener Panioniosa.

http://www.youtube.com/watch?v=DLx1S5b87QQ

Tekstualni prenos

Zvezda drži prednost i na kraju slavi 78:66

Marko Simonović je pogodio zicer za 66:57

Posle tri minuta Zvezda vodi 64:57

Četvrta četvrtina

Na kraju treće deonice 54:52

Posle poena Katića Zvezda je na plus četiri 53:49

Serijom 7:0 Zvezda je povela 50:49

Zvezda ima zaostatak od šest poena 43:49

Posle tri minuta Grci vode 45:43

Treća četvrtina

Na poluvremenu, rezultat je nerešen 40:40

Minut pre poluvremena gosti vode 36:35

Zvezda je imala priliku da preuzme vođstvo, ali je Radenović promašio zicer 34:35

Posle sedam minuta druge četvrtine, Zvezda je i dalje u zaostatku 32:35

Druga četvrtina

Zvezda je gotoov čitavu četvrtinu bila u vođstvu u jednom momentu i 16:10, ali je tim trenera Radonjića u poslednjih dva minuta odigrao jako slabo i dozvolio Grcima da serijom 8:0 posle 10. minuta vode 21:19

Prva četvrtina

"Crveno-beli" u meč ulaze sa dve pobede i jednim porazom, dok su Atinjani bez trijumfa u drugoj fazi drugog po jačini evropskog klupskog takmičenja.Izabranici trenera Dejana Radonjića su u prvom meču dva tima u Beogradu prošle nedelje slavili sa 84:64, pa su veliki favorite i u Atini, gde im je problem može predstavljati teren na kom će se igrati i veoma mala dvoranaPred gostovanje u Atini Dejan Radonjić je rekao da je najvažnije da njegovi izabranici zaustave glavnog igrača Panioniosa Mekoluma, kao što su to učinili u Beogradu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track