VUJOŠEVIĆ POSLE PORAZA: Sad ćemo na miru da saniramo povrede
Foto: Saša Pavlić

Reakcija

VUJOŠEVIĆ POSLE PORAZA: Sad ćemo na miru da saniramo povrede

Košarka -
Odlučili smo se da na utakmici nastupe samo oni koji su sasvim zdravi... ali bode oči i 16 ofanzivnih skokova FMP-a, a to svakako ide na dušu i odgovornost našim centrima, rekao je trener Partizana

Trener Partizana Duško Vujošević rekao je da su povrede desetkovale njegov tim, ali je kazao i da su košarkaši koji su igrali grešili u porazu od FMP-a u četvrtfinalu Kupa Radivoja Koraća. "Povrede i opasnost od eventualnih novih povreda su nas desetkovale. Ma koliko svaka utakmica bila stvar prestiža i koliko god da je nama stalo, odlučili smo se da na utakmici nastupe samo oni koji su sasvim zdravi. To je dovelo da je sastav bio zaista nekompletan...ali bode oči i 16 ofanzivnih skokova FMP-a, a to svakako ide na dušu i odgovornost našim centrima", rekao je Vujošević. FMP je posle produžekta u beogradskoj hali Pionir pobedio sa 95:89 i tako se plasirao u polufinale takmičenja. "Mi ćemo na miru da saniramo ove povrede i koncentrišemo se za druga takmičenja koja predstoje, a ovo veliko takmičenje prepuštamo onima koji su se dalje kvalifikovali", rekao je Vujošević. Najbolji igrač Partizana protiv FMP-a bio je Petar Aranitović. "Aranitović je svetli momenat. Odigrao je muški, hrabro, znao je gde se nalazi. Niti je srljao, niti je bežao. On je, ako već mora pojedinačno da se priča, u odnosu na potencijal i ono što je u njega uloženo, odigrao vrlo pozitivno", kazao je Vujošević.

Trener FMP-a Milan Gurović rekao je da je za njegove košarkaše rijumf nad Partizanom u Kupu Radivoja Koraća velika pobeda i kazao je da se tim već okreće polufinalu tog takmičenja. "Čestitam Partizanu i želim im da ih zaobiđu povrede. Svojim momcima čestitam na zasluženoj pobedi, ovo je za nas velika pobeda. U suštini, igrali smo dobro sve vreme. Malo sam se pribojavao pritiska sa tribina, jer većina mojih momaka nije ni trenirala u Pioniru, kamoli igrala protiv Partizana. Nastavljamo da vredno radimo, idemo dalje", rekao je Gurović. Partizan je igrao bez glavnih igrača, tako da se mladom FMP-u suprostavio isto tako mladi tim crno-belih. "To nije naš problem. Mi smo prošle nedelje izvukli Partizan i nismo znali u kom sastavu će igrati", kazao je Gurović. Jedan od ključnih trenutaka utakmice desio se u produžetku, kada je Filip Čović postigao trojku, i to nedugo pošto je publika počela da peva pogrdnu pesmu o njegovoj majci. Plejmejker "limenki" je posle te trojke stavio ruku iza uha i okrenuo se ka publici, ali je Gurović burno reagovao na to. "Utrčao sam da ga sprečim u tome, da ne dobije tehničku grešku, jer je bio u zanosu i pod emocijama", objasnio je Gurović. Protivnik FMP-a u polufinale biće pobednik duela Mega Vizura - Crnokosa.

"Prijatelji su mi i Blagoje Ivić i Dejan Milojević, tako da... Ja bih ipak voleo Miloja", rekao je Gurović. Drugi polufinalni par Kupa Radivoja Koraća čine Crvena zvezda i Radnički.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track