DRUGA POBEDA: Radnički dobio Himik, za prolaz mora i Albu
Foto: KK Radnički

Last 32 Evrokupa

DRUGA POBEDA: Radnički dobio Himik, za prolaz mora i Albu

Košarka -
Radnički sada ima skor od dve pobede i tri poraza, koliko i Himik i Strazbur, dok je Alba prva sa skorom 4/1

Košarkaši Radničkog pobedili su na svom terenu ekipu Himika sa 86:68 (25:14, 26:15, 20:22, 15:17), u petom kolu Grupe N druge faze Evrokupa. Radnički je zabeležio drugu pobedu i ostao u igri za plasman u osminu finala, a u narednom susretu sledeće srede će gostovati Albi u Berlinu. Najefikasniji u ekipi iz Kragujevca bio je Stefan Birčević sa 18 poena, Marko Marinović postigao je 16, a Sava Lešić 15. Himik je predvodio Met Gejtens sa 18 poena.

Kragujevčani su bili ubedljivi od početka duela, uvećavali prednost tokom prve i druge četvrtine, a u drugom poluvremenu je i sačuvali za važnu pobedu u borbi za dalji plasman.

Trener košarkaša Radničkog Miroslav Nikolić rekao je da bi njegova ekipa imala mnogo bolje rezultate da stalno igra kao u pobedi nad Himikom. "Odigrali smo jako dobro, sa mnogo energije, pameti, puno asistencija, borbenosti... Da stalno igramo ovako, bilo bi mnogo boljih rezultata. Prolongirali smo pitanje trećeg kruga Evrokupa. Borimo se koliko možemo, pošteno igramo Evrokup i Jadransku ligu", rekao je Nikolić.

Bek Dušan Mlađan kazao je da je njegov tim protiv Himika možda odigrao najbolju odbranu u dosadašnjem delu sezone.

"Krenuli smo jako dobro, odigrali smo možda najbolju odbranu tokom sezone. Čestitam svim igračima i stručnom štabu za ovu veliku pobedu. Sada nas očekuje veliki okršaj sa Albom preko koje možemo da uđemo u osminu finala", kazao je Mlađan.

Radnički sada ima skor od dve pobede i tri poraza, koliko i Himik i Strazbur, dok je Alba prva sa skorom 4/1.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track