DANILOVIĆ: Klubovi treba da slave heroje iz prošlosti
Foto: Dado Đilas, Kurir

Reakcija

DANILOVIĆ: Klubovi treba da slave heroje iz prošlosti

Košarka -
Sve titule i trofeji su nezaboravni, ali su posebni titula iz 1998. i trofej Kupa šampiona iz Barselone, rekao je Danilović

Pre utakmice italijanske košarkaške lige između Virtusa i Rome, tim iz Bolonje, povukao je iz upotrebe dres sa brojem pet koji je u dva navrata bio u vlasništvu Predraga Danilovića."Mislim da bi svi klubovi trebalo da slave heroje iz prošlosti, nema boljeg osećaja od toga. Uvek ću biti zahvalan Virtusu. Sve titule i trofeji su nezaboravni, ali su posebni titula iz 1998. i trofej Kupa šampiona iz Barselone", rekao je Danilović u Bolonji.

Danilović je boje Virtusa, koji je u tokom nekoliko sezona nosio i ime Kinder, branio u dva navrata, prvo od 1992. do 1995. godine, a potom i od 1997. do 2000. U dresu tog kluba osvojio je titulu evropskog šampiona 1998. godine, četiri titule prvaka Italije i po jedan italijanski Kup i Superkup.

Karijeru, tokom koje je igrao i za Partizan, Majami Hit i Dalas Maverikse, završio je baš u dresu Virtusa 2000. godine, iako je imao samo 30 godina.

"Nisam se premišljao mnogo, instinkt mi je rekao da je to prava odluka. To sam rekao Mesini, Branamontiju i Kacoli. Skinuo sam sa svojih ramena tonu, bilo mi je dosta. Činjenica je da sam te večeri odlično trenirao. Mislim da je pravi trenutak za povlačenje kada si na vrhu. To je moje mišljenje, ali to vidim danas. Nijednom nisam zažalio za ovih 14 godina. Bila je to prava odluka", istakao je Danilović.

Daniloviće je trenutno predsednik Partizana, koji je šampion Srbije poslednjih 12 godinau nizu.

"Današnja košarka nije slabija nego u moje vreme, ali je drugačija. To je prava reč. Svako vreme ima svoje heroje. Danas ima mnogo dobrih košarkaša, možda nisu mnogo 'lepi' za gledanje (među onima koji jesu Danilović je izdvojio svog igrača iz Partizana Bogdana Bogdanovića). Moja generacija je stvarala fenomene, a danas mnogi prave greške zbog roditelja i menadžera koji im svašta govore, kako bi ostvarili svoje snove i ambicije", zaključio je prvo čovek srpskog šampiona

http://www.youtube.com/watch?v=1E_jzM3EPxs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track