GORNJI MILANOVAC: Košarkaški klub Ikar jedini u Srbiji okuplja decu sa posebnim potrebama
Foto: Kosarka24.rs

Uključivanje u život

GORNJI MILANOVAC: Košarkaški klub Ikar jedini u Srbiji okuplja decu sa posebnim potrebama

Košarka -
Imamo 70 članova i već pet godina organizujemo sportske aktivnosti i takmičenja, kako bi izvukli decu iz kuća i olakšali njihovo uključivanje u život, rekao je predsednik kluba Predrag Begenišić
1 / 2 Foto: Kosarka24.rs

GORNJI MILANOVIĆ - Predstavnici Košarkaškog saveza Srbije, potpredsednica Ana Joković, selektor juniorki Zoran Tir i selektor ženske kadetske reprezentacije Jovan Gorec, posetili su specijalizovani Košarkaški klub Ikar iz Gornjeg Milanovca. Treningu je prisustvovala i predsednica skupštine opštine Gornji Milanovac Jadranka Dostanić, sa kojom je delegacija KSS takođe održala sastanak.

Košarkaški klub Ikar u Gornjem Milanovcu jedini u Srbiji okuplja i decu sa posebnim potrebama i za njih organizuje sportske aktivnosti. Predsednik kluba Predrag Begenišić i jedini licencirani košarkaški trener u Srbiji za decu sa posebnim potrebama, predstavio je kolektiv.

"Imamo 70 članova i već pet godina organizujemo sportske aktivnosti i takmičenja, kako bi izvukli decu iz kuća i olakšali njihovo uključivanje u život. U ispravnost našeg rada, na treninzima, uveravaju se i sportski, i stručnjaci za defektologiju. Pri tome, treneri u ovom klubu su volonteri i baš nijedan nigde nije zaposlen. Treningu prisustvuju roditelji ili neko od bliže familije. U trening su uključena i deca predškolskog uzrasta bez posebnih potreba kao spona sa normalnim životom."

Pored Begenišića, u klubu rade pedagog-vaspitač profesorka Aleksandra Topalović, psiholog Milica Vučetić, viši fizioterapeut Mina Maksimović, košarkaški trener Dimitrije Dmitrović i defektolog Mihajlo Nikolić.

Ikarovi treneri otišli su i korak dalje, te sačinili stručni rad "Metodika treniranja dece sa posebnim potrebama u Košarkaškom klubu Ikar". Ovu briljantnu studiju, proizvod znanja i neposrednih iskustava u radu sa mališanima i njihovim roditeljima, stručnjaci preporučuju i kao udžbenik za defektološke i druge specijalne škole - iako za pisanje ove knjige, jedinstvene u svetu, volonteri nisu naplatili ni dinar.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track