Čarls Dženkins: U životu nisam bio deo bolje utakmice
Foto: Dado Djilas

Intervju, košarkaš Zvezde i dalje pod utiskom posle duela s Budiveljnikom

Čarls Dženkins: U životu nisam bio deo bolje utakmice

Košarka -
Izgledalo je kao da će pod u Areni propasti, opisuje čovek koji je serijom koševa odveo Zvezdu u polufinale Evrokupa

Uživa u crveno-belom.Serija Čarlsa Dženkinsa u završnici meča četvrtfinala Evrokupa s Budiveljnikom stvorila je od ovog košarkaša Crvene zvezde nesumnjivog ljubimca Delija. U razgovoru za Kurir popularni Đenka priznaje da je i dalje pod utiskom posle nezaboravne noći u Areni.

Kakav je osećaj kada cela Srbija priča o vama i vašem doprinosu plasmanu u polufinale Evrokupa?- Sjajan je osećaj znati da imaš podršku navijača. Uspeo sam da iskoristim energiju sa tribina da zaigram malo žešće i bila mi je čast da pomognem ekipi da se pred 24.000 navijača kvalifikuje u polufinale. Izgledalo je kao da će pod propasti.Kako ti je bilo u trenucima kad je puna Arena skandirala tvoje ime?- Neverovatno je kada čuješ kako navijači navijaju i pevaju. Ne mogu da ostanem miran u takvim trenucima i to objašnjava i moje reakcije posle skoro svakog pogođenog šuta. Naši navijači su zaista sjajni i uživam igrajući pred njima.Šta si prvo pomislio kad si se probudio dan posle utakmice?- Čim sam ustao narednog jutra, želeo sam da još jednom odgledam najzanimljivije trenutke utakmice, jer je to zaista bilo nezaboravno veče. Moji profili na Fejsbuku i Tviteru tokom noći su jednostavno poludeli, tako da sam hteo da vidim sve te fotografije i poruke fanova. Ovo je bila najbolja utakmica u kojoj sam učestvovao u životu.Šta očekuješ od dvomeča sa Uniksom u polufinalu?- Očekujem teške mečeve dva dobra tima. Uniks je proverena ekipa koja dominira ove sezone, očekujem da se skupimo i koncentrišemo na plan za te mečeve i ispratimo ga najbolje što možemo.

Čvrst timDOBITNA KOMBINACIJAKoje su krajnje granice ekipe u ovoj sezoni?- Smatram da imamo dobru šansu, naš stručni štab je odličan, a sastav pun čvrstih igrača koji se neće predati. S takvom kombinacijom mislim da smo na putu da zabeležimo zaista uspešnu sezonu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track