DOVOLJNO POLUVREME: Partizan bez Pavlovića, Muslija i Bogdanovića savladao FMP
Foto: Fonet

Derbi

DOVOLJNO POLUVREME: Partizan bez Pavlovića, Muslija i Bogdanovića savladao FMP

Košarka -
Partizan slavio 70:63

Košarkaši Partizana savladali su FMP 70:63 (16:18, 15:23, 25:8, 14:14) u Železniku, i u šestom kolu zabeležili petu pobedu u Superligi.Crno-beli su u predgrađu igrali bez Bogdana Bogdanovića, Saše Pavlovića i Dejana Muslija, pa su se mučili u prvom poluvremenu. FMP je imao deset poena prednosti posle prvih 20 minuta (41:31), ali šampion serijom 16:4 preokreće u prvih pet minuta nastavka, te serijama koševa Davisa Bertansa stiže do pobede.

Letonac je meč završio sa 26 poena, a sjajno ga je pratio Nikola Milutinov sa 17 poena i 7 skokova. Odličan je bio i Boris Dalo sa 10 poena (4/5 iz igre), 6 skokova i 4 asistencije.

FMP je predvodio Gudurić sa 11 poena i 6 skokova, 10 je dodao Dobrić, dok je osam ubacio Dunđerski, koji je podbacio u drugom poluvremenu, kao i Filip Čović.

Prva četvrtina

Sve vreme prve deonice ekipe su se smenjivale u vođstvu, a posle trojke Dunđerskog sa istekom prvog kvartala, FMP je posle 10 minuta vodio 18:16.

Druga četvrtina

Ekipa trenera Milana Gurovića, maksimalno je u drugom kvartalu koristila činejnicu da Partizan igra bez Bogdanovića, Pavlovića i Muslija. Polovinom druge deonice tim iz Železnika je stekao dvocifrenu prednost, koju je uspeo da održi do poluvremena na kom vodi 41:31. Interesantno je napomenuti da je Partizan u prvom kvsrtslu dao 16, a u drugom svega 15 poena.

Treća četvrtina

Partizan se serijom 10:2 u prva tri minuta drugog poluvremena vratio u meč, ali izabranici trenera Vujoševića sa manjkom igrača u rotaciji, imali su već tada probleme sa ličnim greškama. Pet i po minuta pre kraja treće četvrtina Partizan je izjednačio na 45:45 i imao napad za vođstvo, koji Lovernj nije realizovao.

Ofanzivni skok Milutinova i potom lagani poeni, doneli su Partizanu rezultatsku prednost 47:45,posle čega su gosti zagospodarili terenom i u poslednju deonicu ušli sa prednosšću 56:49.

Četvrta četvrtina

FMP je posle prekida meča polovinom poslednje četvrtine prišao na minus dva 61:59, ali više od toga nije moga, pa je Partizan ostvario petu pobedu u šest mečeva, dok FMP ima polovičan učinak.

Tekstualmni prenos

Partizan će u Želzniku igrati bez svoja dva najbolja igrača, jer su Bogdano Bogdanović i Saša Pavlović, u društvu Dejana Muslija u odelu ušli u halu.

U prva dva meča kola Zvezda je deklasirala Crnokosu 109:68, dok je Borac bio ubedljiv protiv Metalca sa 79:61. Kasnije se u derbiju sastaju Mega Vizura i Radnički.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track