PARTIZAN NA KORAK OD FINALA: Šampion bolji od Radničkog u festivalu trojki i zakucavanja
Foto: KURIR

Plej of

PARTIZAN NA KORAK OD FINALA: Šampion bolji od Radničkog u festivalu trojki i zakucavanja

Košarka -
Partizan slavio sa 89:81 u meču sa mnogo preokreta

Košarkaši Partizana su u prvom meču polufinala plej ofa Superlige Srbije savladali Radnički (89:81) i poveli sa 1:0 u seriji koja se igra do dve pobede.

Partizan je od polovine prve četvrtine, kada je serijom 13:0 dtekao dvocifrenu prednost bio u vođstvu, ali su Kragujevčani, koji su šutnuli više od 40 trojki u nekoliko navrataprilazili na koš zaostatka. Izabranici trenera Nikolića u momentima kada su bili u prilici da preokrenu rezultat nisu bili dovoljno mirni, što je Partizan najviše preko Bogdanovića (22 poena), Tepića (14) i Pavlovića (10) kažnjavao i na kraju rutinski ostvario trijumf.

U timu Radničkog, koji je pogodio 14 trojki iz 42 pokušaja, najviše poena postigli su Mlađan (24) i Marinović (16)

Druga utakmica u seriji igra se u utorak od 20 časova u Kragujevcu.

Prva četvrtina

U uvodnim minutima utakmice igralo se poen po poen. Polovinom prve četvrtine Radnički je zahvaljujući raspoloženom Marinoviću, imao nerešen rezultat 14:14. Od tada na terenu postoji samo jedan tim. rastrčan i agresivan Partizan serijom 13:0 na prvi odmor između četvrtina odlazi sa prednošću 27:14

http://www.youtube.com/watch?v=56sVvvsK5Nk

Druga četvrtina

Radnički je na startu četvrtine uspeo da zaostatak spusti na manje od deset poena, ali je Partizan u laganom ritmu kasnije povećavao razliku, koja je u dva navrata iznosila i 17 poena. Na kraju poluvremena posle fantastične trojke Katnića iz velike daljine i iz naskoka Kragujevčani su razliku smanjili na podnošljivih 39:52.

Foto: Twitter
Foto: Twitter

Treća čertvrtina

Za manje od četiri minuta drugog poluvremena Radnički je smanjio na 51:54. Četvrtinu je obeležila serija trojki na obe strane, a najlepše su pogodili Bogdanović iz okreta za 63:54, i Mlađan iz velike daljine za konačnih 60:54 na isteku tri četvrtine.

Četvrta četvrtina

Radnički se ne predaje i trojkama pre svih Katnića i Mlađana, odgovara na trojku Bertansa i sjajno zakucavanje Saše Pavlovića. Sedam minuta pre kraja na semaforu je 75:74 za domaće. Nekadašnji košarkaš Klivlenda preuzima odgovornost želi da završava napade, a polovinom poslednjeg kvartala Partizan vodi 78:74.

Radnički pre svega Mlađan pokušava brzim trojkama, da uhvati preokrene rezultat, ali Partizan posle trojke Milenka Tepića vodi 81:74. Lošu seriju Kragujevčana prekinuo je Birčević, a posle zakucavanja Lovernja, Nikolić je zatražio minut odmora 83:76 je za Partizan.

Radnički do kraja nije imao snage za preokret pa je Partizan slavio sa 89:81.

Tekstualni prenos

Crno-beli su izborili prvo mesto na tabeli i prednost domaćeg terena pred doigravanje.Na istom mestu, samo dan kasnije i jedan sat kasnije, Zvezda igra sa Mega Vizurom na startu svoje polufinalne serije.

Radnički i Mega Vizura će biti domaćini u drugim mečevima, koji se igraju u utorak u Kragujevcu, odnosno sredu u Hali sportova na Novom Beogradom.

Plasman u finale Superlige obezbediće ekipe koje prve dođu do dve pobede. Ukoliko bude potrebno, treće utakmice biće odigrane 13. ili 14. juna.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track