Simonović: Nisam želeo nikog da uvredim, čestitam Partizanu titulu
Foto: Fonet

Oglasio se kapiten Zvezde

Simonović: Nisam želeo nikog da uvredim, čestitam Partizanu titulu

Košarka -
Crvena zvezda je sinoć u Hali Pionir u četvrtoj utakmici plej-ofa poražena od Partizana s 87:95, pa su tako crno-beli trijumfovali u finalnoj seriji s 3:1 i osvojili 13. uzastopnu titulu prvaka države

BEOGRAD - Košarkaš Crvene zvezde Marko Simonović rekao je da žali zbog poraza od Partizana u finalnoj seriji plej-ofa Super lige, ali da je i pored toga sezona bila uspešna. "Bilo je dosta emocija i nervoze. Mislim da smo mogli da se izborimo za majstoricu, ali nam je nedostajalo malo sreće u četvrtom duelu. Bili smo vrlo blizu, imali smo prednost od sedam poena na četiri minuta do kraja i zbog toga ističem da ne bi bilo nezasluženo da smo uspeli da izborimo petu utakmicu", rekao je Simonović.

Crvena zvezda je sinoć u Hali Pionir u četvrtoj utakmici plej-ofa poražena od Partizana s 87:95, pa su tako crno-beli trijumfovali u finalnoj seriji s 3:1 i osvojili 13. uzastopnu titulu prvaka države. Pre svečane ceremonije dodele pehara i medalja, navijači Zvezde ukrali su trofej namenjen prvaku i izneli ga iz Pionira, da bi ga posle 20 minuta vratili u halu vidno ošećenog. "Delegat utakmice me je kao kapitena ekipe zamolio da odem do navijača, smirim situaciju i pokušam da vratim pehar, ali u tome nisam uspeo. Tim gestom nisam želeo nikog da uvredim, a Partizanu bih još jednom čestitao na osvojenom trofeju prvaka Srbije", rekao je Simonović. On je dodao da je u tek okončaj sezoni bilo mnogo trenutaka koji se pamte ceo život i zahvalio se navijačima na podršci. "Igrali smo pred najvećim brojem gledalaca u istoriji evropske košarke. Rekord po poseti koji je oboren u duelu sa Budiveljnikom je nešto fantastično, a atmosfera koju smo imali se rečima ne može opisati. Za podršku koju smo imali, navijačima dugujemo veliko hvala", rekao je Simonović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track