IGOR POLENEK: Devojke su sanjale bronzu
Foto: FibaEurope

Bruka i sramota

IGOR POLENEK: Devojke su sanjale bronzu

Košarka -
Selektor košarkašica Srbije Igor Polenek kaže da su tokom celog meča Italijanke imale domaćinsko suđenje

Mlade košarkašice Srbije dugo će pamtiti poljskog sudiju Darijuša Zapolskog, koji ih je uz nekoliko sumnjivih odluka sprečio da na Evropskom prvenstvu u Udinama osvoje bronzu.

Zaista je neobično da isti arbitar deli pravdu na obe utakmice s Italijankama, u grupi i u borbi za treće mesto. Sve je još čudnije ako se zna da je Zapolski prošle godine u Vukovaru takođe imao skandalozne odluke na meču Srbije i Francuske. Selektor našeg tima Igor Polenek kaže da su Italijanke imale domaćinsko suđenje i da ono nije bilo uravnoteženo.

- Najviše mi je žao devojaka, koje su sedam nedelja radile kako bi ispunile san i osvojile medalju. Nije bio isti kriterijum od početka, a sve je kulminiralo odlukom u našem poslednjem napadu. Međutim, ne može jedna sudijska odluka da poništi naš talenat i kvalitet - kaže Polenek i dodaje:

- Nismo imali imperativ rezultata, ali sam znao da nam je mesto među prvih pet ekipa. To sam i rekao devojkama. Pokazali smo tokom prvenstva da možemo sa svima da igramo. U polufinalu smo s Francuskinjama, koje su šampionke, igrali na jednu loptu. Cilj je da se talentovanim devojkama da prostor da igraju veliko takmičenje i da steknu iskustvo koje će im biti dragocenu u timu A.

Suze

Žaklina Janković: Sudija odlučio

Srpske košarkašice po završetku nisu mogle da suzdrže suze. A kako i ne bi, poništen im je koš koji je donosio bronzu. Krilni centar Žaklina Janković na Fejsbuku je napisala:

- Tako je to, sudija je odlučio ko će da primi medalju.

Srpsko udruženje iz Udina priredilo je za naše devojke večeru, pa je raspoloženje u ekipi bilo malo bolje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track