KOŠARKAŠI PRESLIŠALI GRKE: Đoković vodio Srbiju do finala, sa Turskom za krunu

Nova medalja

KOŠARKAŠI PRESLIŠALI GRKE: Đoković vodio Srbiju do finala, sa Turskom za krunu

Košarka -
U borbi za zlatnu medalju, izabranici selektora Aleksandra Bućana će se u nedelju sastati sa Turcima, koji su nadigrali Hrvate

Juniorska košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se u finale Evropskog prvenstva za igrače do 18 godina starosti pošto je u polufinalu savladala Grčku 60:55 (11:14 17:14 18:12 14:15)

U borbi za zlatnu medalju, izabranici selektora Aleksandra Bućana će se u nedelju sastati sa Turskom, koja je bila bolja od Hrvatske 74:67.

Izabranici Aleksnadra Bućana su tokom gotovo celog meča kontrolisali igru, a ključnu prednost ostvarili su u poslednjoj četvrtini.

U reprezentaciji Srbije najefikasniji je bio Radovan Đoković sa 21 poenom, a pratili su ga Stefan Lazarević sa 16 i Ilija Doković sa 13 poena. Kod Grka Stamatis je ubacio 22 poena, uključujući i trojku, kojom je rival prišao na zaostatak od 58:55 dvadesetak sekundi pre kraja.

Selektor U18 košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Bućan rekao je posle pobede nad Grčkomda "orlići" neće biti favoriti u borbi za titulu.

"Srazmerno ulogu koji sa sobom nosi polufinalni duel, utakmica je bila veoma teška i napeta. Ponovo smo savladali Grčku najatipičnijom mogućom igrom. Morali smo često da menjamo odbranu, dosta da kombinujemo, vršimo udvajanja, posle toga prelazimo u zonu. Nismo uspeli da iskontrolišemo visokog Papajanisa, ali smo zato neutralisali šut Grka za tri poena što je malo kome na šampionatu pošlo za rukom. Takođe igru u napadu podredili smo odbrani protivnika", rekao je Bućan za sajt KSS-a, i dodao:

"Za nas takođe nije svojstveno da samo tri igrača imaju učinak u napadu, ali što je daleko važnije svi ostali dali su maksimalan doprinos u odbrani što nas je na kraju dovelo do trijumfa i borbe za zlatnu medalju. Bez obzira ko nam bude protivnik u finalu, nećemo imati ulogu favorita što nas uopšte ne opterećuje. Imamo zadatak i obavezu da se što bolje pripremimo, odigramo najbolje što umemo i probamo da dođemo do pobede i zlatne medalje koju svi jako želimo".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track