(VIDEO I FOTO) ŽENA NA KLUPI NBA ŠAMPIONA: Beki Hemon uz Grega Popovića vodi San Antonio

Ništa više neće biti isto

(VIDEO I FOTO) ŽENA NA KLUPI NBA ŠAMPIONA: Beki Hemon uz Grega Popovića vodi San Antonio

Košarka -
Nekadašnja košarkašica San Antonija prva je dama u stručnom štabu bilo kog NBA tima u istoriji
1 / 2

Rebeka Hemon ispisaće novu stranicu u istoriji NBA lige, kada 28. oktobra bude startovala nova sezona, pošto nakon prihvatanja ponude stratega San Antonija Grega Popovića će biti prva žena asistent u nekom od timova.

Tridesetsedmogodišnja Hemon, koja uz američko poseduje i državljanstvo Rusije, dugi niz godina nastupala je u profesionalnoj američkoj košarkaškoj ligi za žene (WNBA), ali je u julu i definitivno rešila da će na kraju ove sezone, 14. avgusta, okončati igračku karijeru.

Greg Popović, trener San Antonija, sa zadovoljstvom ju je pozvao da se priključi njegovom stručnom štabu.

"Veoma sam srećan što će Beki biti pridodata našem stručnom štabu. Posmatrao sam njen rad prošle sezone i verujem da će njena košarkaška inteligencija, radna etika i veštine koje poseduje biti od velike koristi za ekipu Spursa", izjavio je Greg Popović.

Beki Hemon, koja je igrala za San Antonijo Starse, ali i nekoliko evropskih timova imenovana je među 15 najboljih igračica svih vremena, a nalazi se i na sedmom mestu liste najboljih strelaca u WNBA sa 5.809 pogodaka, na četvrtom mestu po asistencijama (1.687) i na šestoj poziciji večne liste po broju odigranih mečeva (445).

http://www.youtube.com/watch?v=vY4Wa0fn_nc

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track