MAJSTORSKI: Bogdan ponizio Noćionija, probacio mu loptu kroz noge
Foto: Nebojša Mandić

Mladi košarkaš oduševio sjajanim potezom

MAJSTORSKI: Bogdan ponizio Noćionija, probacio mu loptu kroz noge

Košarka -
Reprezentativac Srbije u meču sa Argentinom driblingom kakav se retko viđa još jednom pokazao da nema strah ni od kog

Košarkaši Srbije pobedili su selekciju Argentine u polufinalnom meču Trofeja Beograda (82:67), ali će taj meč ostati upamćen po tome što je Bogdan Bogdanović probacio loptu kroz noge legendarnom Andresu Noćioniju.Novi prvotimac Fenerbahčea je u jednom trenutku presekao napad Južnoamerikanaca, a zatim u kontri napravio retko viđen dribling, koji je u Kombank areni publiku podigao na noge. Slavni Argentinac ostao je u čudu, dok je Bogdanović dobio ovacije, a ovaj detalj će sigurno ući u gotovo sve televizijske špice.Ipak, jedan od najboljih mladih košarkaša Evrope ne želi mnogo da govori o tom momentu, ne želeći da neko stekne utisak da se ruga rivalu, u pitanju je samo sportska drskost, koja je i te kako potrebna.- Tako se desilo, šta ću - poručio je Bogdanović kroz smeh, a onda nastavio da priča o susretu s Argentinom:- Nismo igrali na svom maksimumu, ali publika nas je nosila i ostvarili smo pobedu. Ispunili smo zahteve selektora Aleksandra Ðorđevića i svi treba da budemo zadovoljni.Selektor „orlova“ Aleksandar Ðorđević naglašava da je zadovoljan radom svojih igrača tokom pripremnog perioda i posebno naglašava da je odbrana ono što treba da krasi ovaj tim, a da će iz takvog stila igre proisteći i sve ostalo.- Pristup igri koji polazi iz čvrste odbrane je naše najjače oružje, i to je potrebno dovesti do perfekcije. Naravno, bilo je i grešaka, odnosno stvari koje treba ispraviti, a pojedinci moraju da se uklope u sistem igre, bez individualnih akcija. Potrebno je da u ovom trenutku spustimo zahteve i ne tražimo perfektnu utakmicu jer će to doći kad bude bilo potrebno. Sad je jedino važno da svako kroz igru u odbrani pronađe svoje mesto u timu - kaže Ðorđević.

Svaka čast... Marković i Kleut
Svaka čast... Marković i Kleut

SlavljenikMARKOVIĆEVA STOTKAUoči susreta protiv Argentine upriličena je mala svečanost kad je Stefanu Markoviću dodeljena nagrada za 100. nastup u dresu s nacionalnim grbom. Košarkaš Unikahe zlatni jubilej ostvario je prošle godine tokom Evropskog prvenstva u Sloveniji, ali je odlučeno da mu se uramljeni dres „orlova“ s brojem 100 dodeli pred domaćim navijačima, koji su ga nagradili ovacijama.

Zeleno svetloNEDOVIĆ IMA DOZVOLU DA IGRASelektor reprezentacije Srbije Aleksandar Ðorđević, po svemu sudeći, ipak će moći da računa na Nemanju Nedovića tokom SP u Španiji, budući da je Golden Stejt dao dozvolu da nastupa.- Bol je prošlost i ukoliko ne bude postojala opasnost da se povreda pogorša, mislim da ću sigurno igrati. Golden Stejt mi je dao dozvolu da nastupam za reprezentaciju, što je u ovom trenutku najvažnije, a za ostalo ćemo videti - kaže Nedović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track