TO JE NAVIJAČ: Biciklom stigao u Granadu da bi bodrio Srbiju!

Stigao na dva točka

TO JE NAVIJAČ: Biciklom stigao u Granadu da bi bodrio Srbiju!

Košarka -
Prešao sam skoro 4.000 kilometara samo da bih bodrio naše košarkaše na Svetskom prvenstvu, kaže Kraljevčanin Dragan Šibalić
1 / 3

Kraljevčanin Dragan Šibalić

napravio je još jedan podvig! Biciklom je prešao skoro 4.000 kilometara da bi bodrio Srbiju.Dragan je s Trga srpskih ratnika u Kraljevu krenuo pre tačno mesec dana. Prešao je Republiku Srpsku, Hrvatsku, Sloveniju i Francusku.

Slovenci ukrali mobilniSreli smo ga na tribinama hale u Granadi, gde je zastavom svog grada navijao za naš tim.- Uspeo sam da dođem iz Kraljeva do Granade, prešao sam 3.700 kilometara i nisam imao nikakvih problema, osim što mi je neko u Sloveniji ukrao telefon. Drago mi je što sam stigao na vreme kako bih navijao za naše, kao što sam i obećao. Nemam karte za utakmice, pa se nekako snalazim - rekao nam je Dragan.Pored toga što je biciklom prešao celu Evropu, Dragan se u Sloveniji popeo na Triglav, a ostvario je i plan da osvoji vrhove Španije. Na Mulhasenu (3.482 m), najvišem vrhu Sijera Nevade i krovu Pirinejskog poluostrva, bio je u opasnosti da padne u provaliju.

Dobrodošlica... Dragan sa španskim navijačem
Dobrodošlica... Dragan sa španskim navijačem

Vetrovi na Pirinejima- Budim se oko tri sata, a duvao je neverovatno hladan vetar. Drhtao sam od hladnoće. Brzo sam ustao, obukao sve što sam imao i nastavio dalje da se koliko-toliko ugrejem. Da sam ostao do ujutru, sigurno bih se smrzao. Gurao sam bicikl nizbrdo narednih 20 kilometara do sedam ujutru jer nisam mogao da vozim zbog neverovatne jačine vetra. Toliko je duvalo da sam jedva hodao i mogao sam da završim u nekoj provaliji. Bilo je strašno, ali sam izdržao - otkrio nam je Šibalić.

Nije prvi putVEĆ PRAVIO PODVIGE ZA CRNO-BELEŠibalić je poznat kao veliki ljubitelj biciklizma i sporta. Godine 2012. biciklom je prešao 1.500 kilometara da bi navijao fudbalere Partizana protiv Intera u Milanu. U martu je prevalio 7.500 kilometara da bi pružio podršku košarkašima crno-belih na evroligaškim gostovanjima u Moskvi, Krasnodaru i Istanbulu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track