BAŠ GA BRIGA: Zvezdi francuske reprezentacije NBA tim plaća pola miliona dolara da se ne ugoji!
Foto: Instagram @diawboris

Neverovatna klauzula

BAŠ GA BRIGA: Zvezdi francuske reprezentacije NBA tim plaća pola miliona dolara da se ne ugoji!

Košarka -
Za tri merenja, Boris Dijao može da zaradi čak 500 000 dolara

Ljubiteljima košarke je jasno da je Boris Dijao odličan košarkaš, ali im je isto tako veoma očigledno da godinama muči muku sa prekomernim kilogramima.

Ipak, njegov NBA tim, San Antonio Spars, pronašao je rešenje za ovaj problem, ali je u pitanju veoma skupo rešenje. Naime, Sparsi imaju posebnu klauzulu u ugovoru sa Dijaom, koja mu daje ogromne bonuse da bi kilažu držao u granicama normale, što mu, logično, obezbeđuje bolju pokretljivost na terenu.

Kako javlja Amin Elhasan sa ESPN-a, Dijao godišnje može da zaradi dodatnih 500 000 dolara samo ako kilažu drži na zadovoljavajućem nivou!

Merenja se sprovode tri puta godišnje tokom sezone, 25. oktobra, dva dana posle Ol-star vikenda i 1. aprila. Ukoliko je lakši od 125 kilograma na tim merenjima, sukcesivno dobija 150 000 dolara dva puta i jednom 200 000 dolara, jer je sezona pri kraju, što je ukupno čak pola miliona dolara.

Dijao je nedavno potpisao trogodišnji ugovor vredan 22 miliona dolara, pa ćemo videti da li će mu ove sezone biti draže dodatnih pola miliona, ili hrana i piće, čiji je veliki ljubitelj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track