NAVIJAČI ZVEZDE: Aco, ti si čovek za primer!
Foto: Sasa Pavlic

Srećan rođendan: Ne zaboravljaju Petrovića

NAVIJAČI ZVEZDE: Aco, ti si čovek za primer!

Košarka -
Košarkaškom treneru, koji boluje od teške bolesti, pristalice crveno-belih i srpske reprezentacije poslale dirljivo pismo za rođendan

Košarkaški stručnjak Aco Petrović, koji boluje od amiotrofične lateralne skleroze, juče je proslavio 55. rođendan, koji mu je sigurno ulepšalo i emotivno pismo koje je dobio od navijača.Danijel Đukić iz Rusije, momak koji je kreator transparenta „Aci Petroviću - podrška zvezdaša“, u pismu koje je sastavio u ime pristalica košarkaškog kluba Crvena zvezda i srpske reprezentacije, pored rođendanske čestitke, odao je čast Petroviću i mnogobrojnim uspesima koje je ostvario u karijeri.Veliki dan- U utorak 14. oktobra je veliki dan za sve navijače košarkaške reprezentacije Srbije i KK Crvena zvezda. Aci Petroviću - 55! Vrhunski košarkaški trener slavi rođendan u društvu najmilijih - supruge Gordane, sina Vladimira, ćerke Aleksandre, a dobija mnogobrojne čestitke rođaka, prijatelja, kolega, a i naše - navijačke! Svi mi odlično znamo ko je Aco Petrović, a želimo samo da se prisetimo. Aco je šampion sveta i Evrope kao pomoćni trener kod Svetislava Pešića 2001. i 2002, a reprezentacija Jugoslavije u to vreme briljirala je na svakom košarkaškom parketu - stoji u pismu.Ne predaj se- Pravi borac. Aco se nikad ne predaje jer uvek u džepu ima nekoliko dežurnih „trojki“ napred i čvrstu zaštitu nazad. Vredan čovek. Petrović zaista radi, jer na najboljem mogućem nivou zna svoj posao i u potpunosti mu je posvećen. Pravi patriota. Bez obzira na to gde je radio, Aco se uvek vraćao Srbiji, Beogradu i Zlatiboru. Pri tom je Aco mnogo pažljiv i velikodušan prema svakom dostojnom čoveku. Pa normalno - i sam on je takav. Čovek za primer. Srećan rođendan - zaključuje autor pisma.

Mislima uz Petrovića... Zvezdini navijači
Mislima uz Petrovića... Zvezdini navijači

Ne zaboravljaju gaPODRŠKA BIVŠIH SARADNIKAAci Petroviću opaka bolest dijagnostikovana je početkom 2013. godine. U teškim trenucima kroz koje prolazi ovaj košarkaški stručnjak nisu ga zaboravili prijatelji i saradnici koji mu pružaju podršku u svakoj prilici. Tako je i selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević sa Svetskog prvenstva u Španiji nakon trijumfa svog tima pobedu posvetio Petroviću.Lična karta- Ime i prezime: Aco Petrović- Datum rođenja: 14. oktobar 1959.- Mesto rođenja: Požega- Klubovi: Radnički Beograd, Crvena zvezda, FMP, Hemofarm, Lokomotiva Rostov, UNIKS Kazanj, Žalgiris, Azovmaš- Uspesi: svetski prvak s Jugoslavijom 2002, evropski šampion s Jugoslavijom 2001, evropski viceprvak 2009.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track