Radonjić pred duel u Vitoriji: Ne postoji obaveza, postoji velika želja da pobeđujemo
Foto: Kkcrvenazvezda.rs

SPT-KOŠARKA-EVROLIGA

Radonjić pred duel u Vitoriji: Ne postoji obaveza, postoji velika želja da pobeđujemo

Košarka -
Košarkaši Zvezde u četvrtak od 20.30 igraju u Vitoriji protiv Laboral Kuče, utakmicu petog kola Grupe D u Evroligi

BEOGRAD - Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da očekuje tešku utakmicu protiv Laboral Kuče u Evroligi, ali da njegova mlada ekipa ulazi motivisano u svaki duel i da je svaka pobeda u grupi za nju podvig. "Čeka nas težak meč i težak raspored, pošto u narednih šest utakmica idemo na četiri gostovanja. Mi smo najmlađa ekipa u Evroligi i u teškoj smo grupi. Svojim dobrim igrama na početku podgrejali smo nade navijačima, ali treba ponoviti ono što smo rekli na početku, a to je da je sa ovim timom u ovakvoj grupi svaka pobeda podvig", rekao je Radonjić.

Košarkaši Zvezde u četvrtak od 20.30 igraju u Vitoriji protiv Laboral Kuče, utakmicu petog kola Grupe D u Evroligi. "Laboral Kuča je pretrpela velike promene u odnosu na prošlu sezonu, zadržali su malo igrača i doveli kvalitetne i iskusne košarkaše koji su garancija da mogu da ispune njihove ambicije koje su uvek vrlo visoke. Sam dolazak (Saše) Vujačića govori o njihovom aspiracijama. Oni u Evroligi nemaju poraz na svom terenu", rekao je Radonjić. Posle četiri kola, obe ekipe imaju skor od po dve pobede i poraza. "Naše pobede na početku su poboljšale ambijent i ako razmišljamo na taj način, možemo da probamo da iznenadimo Laboral", rekao je trener crveno-belih.

Na pitanje da li Zvezda ima obavezu da u sledećih šest kola zabeleži bar još tri pobede ako želi da se plasira u Top 16, Radonjić se nije složio s tim.

"Ne postoji obaveza, postoji velika želja da pobeđujemo. Mi u svaku utakmicu ulazimo s motivom da pobedimo, ali ponavljam, i treba ponavaljati, mi smo najmlađi tim u Evroligi i imamo drugačiju priču"", rekao je trener crveno-belih. On je dodao da je zadovoljan nastupom ekipe i pobedom protiv Solnoka u Jadranskoj ligi.

"Raduje ozbiljnost tima i na kraju je ispalo dobro što smo igrali u tom terminu jer smo imali vremena da se odmorimo. Igra (Čarlsa) Dženkinsa je bila onakva kakva smo znali da će da bude", rekao je Radonjić.

On je istakao da je zdravstvena situacija u ekipi odlična, ali da treba sačekati trening, ali i dugačak put do Vitorije, na koji ekipa kreće sutra ujutro.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track