ČEKA ZVEZDU U EVROLIGI: Nedović u Valensiji do juna 2016.
Foto: AP

Gotovo

ČEKA ZVEZDU U EVROLIGI: Nedović u Valensiji do juna 2016.

Košarka -
Srpski reprezentativac u tim trenera Velimira Perasovića stiže u subotu

Košarkaški reprezentativac Srbije Nemanja Nedović potpisao je ugovor sa Valensijom do juna 2016. godine, saopštio je klub, dok je sam Nedović ovo napisao na Tviteru.

"Sada i zvanično. Valensija je moja sledeća destinacija", napisao je Nedović.

Valensija se u Evroligi nalazi u grupi sa Crvenom zvezdom, klubom iz koga je Nedović potekao. Ovaj bek dolazi iz Golden Stejt Voriorsa iz NBA lige, a u Valensiju će doputovati u subotu.

Pre odlaska u NBA, ovaj 22-godišnji bek je igrao i za Lijetuvos Ritas u Evroligi. U svojoj debitantskoj sezoni je jako malo igrao, u proseku 5,9 minuta po meču, uz učinak od 1,1 poena i 0,6 skokova.

U razvojnoj ligi NBA, NBDL, nastupao je za Dakota Vizards i tu je imao bolji učinak od 14,9 poena, 4,2 asistencije i 2,5 skokova. Ove sezone je igrao u pet predsezonskih utakmica, sa učinkom od 9,2 poena i 2,6 asistencija u proseku, a u regularnoj sezoni je nastupao na šest utakmica pre nego što je raskinuo ugovor sa Golden Stejtom.

Nedović je igrao za mlađe reprezentativne kategorie, a u seniorskoj je debitovao na Evropskom prvenstvu u Sloveniji 2013. godine. Bio je u sastavu i na pripremama za ovogodišnje Svetsko prvenstvo, ali je otpao sa spiska zbog povrede.

U Valensiji će nastupati sa zemljakom Vladimirom Lučićem. Valensija u Evroligi trenutno ima učinak od jedne pobede i četiri poraza, dok Zvezda ima tri trijumfa.

Објава од Nemanja Nedovic.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja