POKAJALI SE: Linčovali „grobare“ a sad se izvinjavaju

Bugari priznali krivicu za incident u Sofiji

POKAJALI SE: Linčovali „grobare“ a sad se izvinjavaju

Košarka -
Nije morala da padne krv Trener Levskog Titi Papazov smatra da je ponašanje bugarskih navijača prema Srbima bilo neprimereno

Trener košarkaša Levskog Konstantin Titi Papazov izvinio se Partizanu i čelnicima ABA lige posle incidenta u Sofiji kada su navijači domaćeg tima uleteli na parket i krenuli da se obračunavaju s pristalicama srpskog kluba.- Zbog svega što se dogodilo želim da se u ime kluba izvinim Partizanu, sjajnom treneru, gospodinu Vujoševiću, a naravno i rukovodstvu regionalnog takmičenja. Žao mi je što je upropašćen praznik košarke u Sofiji. Jedino što kao trener Levskog mogu da obećam jeste da ćemo učiniti sve da se ovako nešto nikad više ne dogodi. Ponavljam, iskreno se izvinjavamo. To je sve što sada imam da kažem - poručio je Papazov.Krilni centar bugarskog tima Miljan Pupović, koji je ponikao u vršačkom Hemofarmu, smatra da je ovo što se dogodilo u Sofiji sramno i da je upropašćen košarkaški događaj.- Ovo nema veze sa sportom. Mogu da kažem iz svog iskustva, a zna se da dolazim iz Srbije, da je policije u dvorani bilo premalo - kratko je rekao Pupović.

Haos... Partizan je posle prekida deklasirao Levski sa 98:66
Haos... Partizan je posle prekida deklasirao Levski sa 98:66

Generalni menadžer ABA lige Roman Lisac poručio je da će organizatori ovog meča biti kažnjeni, ali da se prvo čeka izveštaj svih aktera duela između Levskog i Partizana.- Ovako nešto se nikad nije dogodilo u našem takmičenju i sigurno će domaćini biti kažnjeni zbog loše organizacije. Svima nam je ovo teško palo, ali najvažnije je da igrači Partizana nisu povređeni. Do sredine ove nedelje donećemo odluku na koji način će Levski biti sankcionisan - kazao je Lisac.

Roman Lisac
Roman Lisac

Sledi kaznaBILIĆ: ČEKAM IZVEŠTAJ SVIH AKTERAMenadžer za takmičenje ABA lige Josip Bilić rekao je da će bugarski tim sigurno biti finansijski kažnjen, ali da prvo čeka da mu izveštaje pošalju delegat, sudije, ali i klubovi.- Ništa ne mogu da vam kažem dok ne budem dobio potpun izveštaj o tome šta se tačno dogodilo u Sofiji. Video sam neke nemile scene, ali svi učesnici tog meča moraju da mi proslede svoje viđenje celog događaja. Finansijski će sigurno biti kažnjeni, za ostalo ćemo videti - kazao je Bilić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track