Udovičić: Očekujem da Turska identifikuje i kazni krivce za ubistvo navijača Zvezde
Foto: Fonet

Reakcija

Udovičić: Očekujem da Turska identifikuje i kazni krivce za ubistvo navijača Zvezde

Košarka -
Činjenica da je neko izgubio život na sportskoj utakmici je najstrašniji i najtragičniji poraz za sport, nešto što je do to mere nedopustivo i tragično da moraju da se preduzmu sve mere kako se nikada više ovako nešto ne bi dogodilo u sportu, kazao je srpski ministar

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić rekao je da očekuje da Turska po hitnom postupku identifikuje i sankcioniše počinioce ubistva 25-godišnjeg navijača Crvene zvezde u Istanbulu.

"Očekujem od nadležnih organa Turske da sprovedu istragu po hitnom postupku, da utvrde odgovornost svih za ovu tragediju i sve počinioce naoštrije kazne. Siguran sam da celokupna i domaća i svetska javnost, ne samo sportska, to očekuje od Turske", rekao je Udovičić. Jedan navijač Zvezde ubijen je sinoć u Istanbulu u tuči koja je izbila pred duel Evrolige sa Galatasarajem.

"Činjenica da je neko izgubio život na sportskoj utakmici je najstrašniji i najtragičniji poraz za sport, nešto što je do to mere nedopustivo i tragično da moraju da se preduzmu sve mere kako se nikada više ovako nešto ne bi dogodilo u sportu", kazao je srpski ministar. Udovičić je u subotu razgovarao sa turskim ministrom sporta Akifom Čagatau Kiličom, koji je izjavio saučešće porodici M.I. (25) i dodao da Turska sprovodi hitnu istragu povodom tog incidenta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja