MARJANOVIĆ O SEBI I ZVEZDI: Želim da srušimo rekord i uđemo u istoriju
Foto: Dado Đilas

Košarkaš crveno-belih u životnoj formi

MARJANOVIĆ O SEBI I ZVEZDI: Želim da srušimo rekord i uđemo u istoriju

Košarka -
Zvezda je zabeležila 10 pobeda u Jadranskoj ligi i izjednačila se na drugom mestu sa Makabijem, koji je te 2012. godine bio šampion regionalnog takmičenja

BEOGRAD - Košarkaš Crvene zvezde Boban Marjanović rekao je da želi da njegov tim obori rekord po broju pobeda na startu Jadranske lige, koji drži Olimpija sa 12 trijumfa u sezoni 2001/2002.

Zvezda je zabeležila 10 pobeda u Jadranskoj ligi i izjednačila se na drugom mestu sa Makabijem, koji je te 2012. godine bio šampion regionalnog takmičenja.

"Ne znam da li je to ekipi bitno, ali ja gledam da oborimo rekord. On stoji već dugo i bilo bi lepo da ga oborimo kako bi ušli u istoriju. Pobednički niz koji imamo nam prvenstveno znači na planu samopouzdanja. Želimo da nam trijumfi pređu u naviku", rekao je Marjanović.

Zvezdin gorostas proglašen je za najboljeg igrača regionalnog takmičenja u novembru, u kojem je najbolju partiju pružio protiv Budućnosti kada je ostvario 12 poena i 15 skokova, uz indeks 31.

On je istakao da je večiti derbi protiv Partizana proteklog vikenda bio najteži meč u dosadašnjem toku sezone na Jadranu.

"Sve su bile teške na svoj način, od prve protiv Levskog, pa preko Krke koja nas je umalo pobedila u Beogradu, do uvek neugodnog gostovanja u Zadru, evroligaškog okršaja sa Cedevitom... Ali ako bih morao da odaberem ipak bi za najtežu utakmicu izdvojio sa Partizanom. Prosto ta utakmica je posebna, teška je i psihički i fizički", zaključio je Marjanović.

Marjanović je najkorisniji igrač dosadašnjeg dela Evrolige, gde prosečno beleži 25,6 indeksnih poena, a takođe je i najbolji skakač sa 10 uhvaćenih lopti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track