Aleksandar Đorđević: Dajte nam najjače rivale!

Danas žreb za evropsko prvenstvo

Aleksandar Đorđević: Dajte nam najjače rivale!

Košarka -
Nego šta Neka u našu grupu dođu najbolji rivali, bez problema ćemo igrati protiv njih, samouveren je selektor Aleksandar Đorđević

Košarkaši Srbije danas će u pariskom Diznilendu dobiti rivale za prvu fazu Evropskog prvenstva naredne godine. Nadajmo se da će nam Miki i Šilja biti srećne ruke.Selektor „orlova“ Saša Đorđević nema dilemu - naša četa ponovo juriša bez kompromisa na najsjajniju medalju. A da bi se do nje stiglo, moraju da se savladaju najbolji, baš kao što su Teodosić, Raduljica i drugovi sve do finala Mundobasketa u Španiji preslišavali rivale.

- Evropsko prvenstvo je samo po sebi veoma teško takmičenje. Međutim, želim da u našu grupu dođu najteži mogući rivali, kao što sam to voleo u Španiji. Kad bi moglo, neka nam dođu i Španija i Francuska. Igraćemo odmah protiv njih, nema problema - rekao je Đorđević prilikom obilaska nove Hale sportova u Kraljevu.Pošto je prvi put omogućeno da zemlje domaćini izaberu partnera, Francuzi su se odlučili za Fince, Nemci za Turke, a Letonci za Estonce. To praktično znači da našem timu preostaje da putuje u Berlin ili Rigu jer iz prvog najjačeg šešira za rivale mogu da dobiju Litvaniju ili Španiju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track