NIJE MOGLO TEŽE: Orlovi u grupi sa Nemačkom, Španijom, Turskom, Italijom i Islandom
Foto: Printskrin

Eurobasket2015

NIJE MOGLO TEŽE: Orlovi u grupi sa Nemačkom, Španijom, Turskom, Italijom i Islandom

Košarka -
Srbija je smeštena u drugom šeširu i sigurno će u prvoj fazi igrati u Nemačkoj ili Letoniji

Košarkaši Srbije igraće na Evropskom prvenstvu 2015. godine u grupi sa Nemačkom, Španijom, Italijom, odlučeno je danas na žrebu u pariskom Diznilendu. Miki i Šilja nisu bili srećne ruke. Srbija će u prvoj fazi igrati u Berlinu.

Grupna faza održaće se od 5. do 11. septembra, završnica će trajati od 12. do 20. septembra u Lilu. Iz svake šestočlane grupe, po četiri najbolje ekipe prolaze u drugu fazu, gde se igra po sistemu 1-4, 2-3. Sledi četvrtfinale, polufinale i finale.

Raspored utakmica Srbije na Evropskom prvenstvuSrbija - Španija 5. septembraSrbija - Nemačka 6. septembraSrbija - Island 8. septembraSrbija - Turska 9. septembraSrbija - Italija 10. septembra

Sastav grupa

Grupa A: Francuska, Finska, BiH, Poljska, Izrael, Rusija

Grupa B: Nemačka, Španija, Srbija, Italija, Turska, Island

Grupa C: Hrvatska, Slovenija, Grčka, Makedonija, Gruzija, Holandija

Grupa D: Letonija, Litvanija, Ukrajina, Belgija, Češka, Estonija

Eurobasket2015 prvi put u istoriji igraće se u četiri zemlje, domaćini su Nemačka, Letonija, Francuska i Hrvatska.

Srbija je smeštena u drugom šeširu i sigurno će u prvoj fazi igrati u Nemačkoj ili Letoniji.

Fiba Evropa dozvolila je svakoj zemlji domaćinu da izabere jednu reprezentaciju koju bi volela da ugosti. Hrvatska je izabrala Sloveniju, Francuska Finsku, a obe selekcije su u našem šeširu.

Selektor „orlova“ Saša Đorđević nema dilemu - naša četa ponovo juriša bez kompromisa na najsjajniju medalju. A da bi se do nje stiglo, moraju da se savladaju najbolji, baš kao što su Teodosić, Raduljica i drugovi sve do finala Mundobasketa u Španiji preslišavali rivale.

"Evropsko prvenstvo je samo po sebi veoma teško takmičenje. Međutim, želim da u našu grupu dođu najteži mogući rivali, kao što sam to voleo u Španiji. Kad bi moglo, neka nam dođu i Španija i Francuska. Igraćemo odmah protiv njih, nema problema", rekao je Đorđević.Raspored ekipa pred žreb:Prvi šešir: Francuska, Litvanija, Španija, Hrvatska.Drugi šešir: Srbija, Slovenija, Ukrajina, Finska.Treći šešir: Grčka, Letonija, Bosna i Hercegovina, Turska.Četvrti šešir: Italija, Poljska, Belgija, Makedonija.Peti šešir: Nemačka, Izrael, Češka, Gruzija.Šesti šešir: Rusija, Holandija, Island, Estonija.

Jedan od legendi košarke koji će izvlačiti imena rivala je i Dejan Bodiroga.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track