Grobari flašom razbili Tomasa
Foto: BETA

Rasistički napad u Beogradu

Grobari flašom razbili Tomasa

Košarka -
Navijači Partizana u noćnom klubu „Plastik“ pretukli košarkaša Crvene zvezde, koji je odmah prebačen na VMA

Huligani teško povredili sportistu!Košarkaš Crvene zvezde Diva Omar Tomas pretučen je u diskoteci „Plastik“ u noći između srede i četvrtka, kada su mu zasad nepoznati napadači, za koje se sumnja da su navijači Partizana, flašom razbili glavu. Amerikanac je u poznatom noćnom klubu dobio teške povrede, a jedan od huligana je koristio i bokser.

Grobari su počeli da provociraju Tomasa otkako je došao u klub, a ozbiljniji incident nagovestio je jedan od njih udarivši ga laktom u stomak. Samo nekoliko minuta kasnije udario ga je s leđa dok je Tomas mirno sedeo, da bi s društvom počeo da mu dobacuje:

- Pi. ko ciganska, šta ćeš ovde! Je. aćemo ti mater cigansku!

Iako je ostao pribran i nije želeo da odgovara na provokacije, Tomas nije izbegao sukob, a huligani su brzo prešli u akciju i razbili mu glavu flašom.

Košarkaš je odmah posle incidenta prebačen na VMA, gde mu je ukazana lekarska pomoć, nakon čega su mu konstatovane lakše telesne povrede. Nedugo zatim dao je izjavu policiji, a takođe je zamoljen da se tokom istrage ne oglašava.

Amerikanac je propustio oba jučerašnja treninga, a neizvestan je njegov nastup na sutrašnjem derbiju.

Prema nezvaničnim informacijama, u sukobu su učestvovala i trojica pripadnika obezbeđenja, koji su počeli da „prozivaju“ Tomasa maltene čim je ušao u klub, da bi na kraju večeri bili privedeni zbog incidenta. Tamnoputi Amerikanac dobio je toliko batina da su mu vadili staklo iz glave, a cela leđa su mu bila krvava po dolasku na VMA.

U diskoteci „Plastik“ se u trenutku incidenta nalazio se i Tomasov saigrač Nemanja Nedović, koji je bio u društvu svoje devojke. Zanimljivo je da se u istom klubu, ali u drugom delu, nalazio i košarkaš Partizana Dominik Džejms. Ova diskoteka je poznata kao omiljeno mesto za izlaske većini Amerikanaca koji nastupaju za „večite rivale“.

Bili i Nedović i DžejmsU diskoteci „Plastik“ u tom trenutku nalazio se i Tomasov saigrač Nemanja Nedović, koji je bio u društvu svoje devojke. Zanimljivo je da se u istom klubu, ali u drugom delu, nalazio i košarkaš Partizana Dominik Džejms. Ova diskoteka je poznata kao omiljeno mesto za izlaske većini Amerikanaca koji nastupaju za „večite rivale“.Otac i braća na robijiOmar Tomas nedavno je otkrio da ga je bavljenje košarkom izvuklo iz kandži kriminala, pošto je odrastao u takvom okruženju u severnoj Filadelfiji. Omarov otac i dvojica braće nalaze se u zatvoru već dvadeset godina zbog ubistva i očigledno su mu dali dobar primer kako se ne treba ponašati. Otuda i Tomasova reakcija u „Plastiku“, kada je sačuvao prisebnost i nije uzvratio napadačima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track