RADONJIĆ PRED ŽALGIRIS: Dobrom odbranom do značajne pobede
Foto: Kkcrvenazvezda.rs

Top 16 Evrolige

RADONJIĆ PRED ŽALGIRIS: Dobrom odbranom do značajne pobede

Košarka -
Srpski i litvanski klub posle pet utakmica imaju po pobedu i četiri poraza

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da će njegova ekipa pokušati dobrom odbranom da dođe do pozitivnog rezultata u predstojećoj utakmici sa Žalgirisom i da duele u Evroligi koristi kao pripremu za sve što je očekuje u nastavku sezone. "Imamo veliku želju da odigramo dobru utakmicu, savladamo veliki klub i dođemo do pobede koja bi nam mnogo značila. Pokušaćemo čvrstom i dobrom odbranom i strpljivim napadom da dođemo do rezultata", rekao je Radonjić na konferenciji za novinare u Beogradu.

Zvezda će u četvrtakod 20.45 u Beogradskoj areni igrati protiv Žalgirisa, utakmicu šestog kola Grupe E u Top 16 fazi Evrolige.

Srpski i litvanski klub posle pet utakmica imaju po pobedu i četiri poraza.

"Žalgiris je dobro odigrao prvu fazu, a u drugoj savladao Albu kod kuće, kao i mi. Kvalitetni su, imaju iskustvo i potencijal, igraju kolektivno što je za njih prepoznatljivo i dominantni su u zemlji gde je košarka na prvom mestu", kazao je Radonjić. "Kroz ovakve utakmice se dižemo da bismo bili spremni za ono što nas očekuje, a čeka nas najvažniji deo sezone i spremamo se za to", dodao je on.

Trener Zvezde će imati na raspolaganju Branka Lazića koji je propustio prošli meč u ABA ligi zbog povrede, dok je neizvestan nastup Stefana Jovića.

"Lazić će biti u timu, a realno je da Jović neće nastupiti i nadam se da će što pre da se oporavi", naveo je on. Upitan da li će zbog toga Nikola Rebić dobiti veću minutažu, Radonjić je odgovorio da će se "truditi da iskoristi sve potencijale svog tima".

"Nema razloga za preveliku zabrinutost, ali znamo protiv koga igramo i svaki igrač nam je preko potreban", rekao je Radonjić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track