(ANKETA) VEROVALI ILI NE: Zvezda u Pioniru pogađa manje trojki nego u Areni

Brojke govore

(ANKETA) VEROVALI ILI NE: Zvezda u Pioniru pogađa manje trojki nego u Areni

Košarka -
Tim trenera Radonjića na dva evroligaška meča u manjoj i bučnijoj dvorani prosečno ubacio tri trojke, dok je na sedam mečeva u najvećoj hali u ovom delu evrope procenat 3,37 odsto

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Žalgirisa (70:68) i posle jedne pobede u šest mečeva TOP 16 faze Evrolige i posle pet poraza u šest mečeva sve su manje šanse da se domognu plej ofa.

Više od samog poraza poklonike košarke zaprepastio je podatak da je tim trenera Dejana Radonjića šutiraoza tri poene evroligaški rekordnih 0:19. Sve to navelo je na polemike o tome, da li je bolje da se utakmice koje takmičarski spadaju u kategoriju sa imperativom pobede trebaju igrati u manjem i bučnijem Pioniru ili u impresivnom ali šuterski daleko lošijem ambijentu Arene.

U prilog rešavanja ove dileme, evo nekoliko statističkih podataka, uz podsećanje na to da Zvezda u "Pioniru" u dva meča Evrolige ima bolji šut nego u Areni.

Procenat šuta za tri poena ekipe trenera Dejana Radonjića u manjoj dvorani iznosi ove sezone 33,33 odsto. Crveno-beli su na dva evroligaška domaćinstva, Laboral Kući 5/16, na zatvaranju prve faze i Albi iz Berlina 8/23, 13 trojki iz 39 pokušaja. Ovaj prosek daleko je slabiji u "Areni".

Tu Radonjićev tim šutira sa svega 20,63 odsto uspešnosti, što znači da svaki peti pokušaj prođe kroz obruč. Ubačeno je 26 trojki iz 126 pokušaja, odnosno svega 3,7 po meču. U poslednje dve utakmice u toj dvorani, protiv Galatasaraja i Žalgirisa, timova koje je "trebalo pobediti kod kuće" u nekim projekcijama posle žreba Top 16 faze, Crvena zvezda je šutirala 3/34 za tri poena. U procentima, to je 8,82 odsto uspešnosti.

U "Areni" je samo jednom ove sezone ubačeno više od pet trojki, sedam protiv Reala.

http://www.youtube.com/watch?v=CjavZJRbhLg

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track