NOVA PROVOKACIJA IZ PRIŠTINE: Sigal želi da igra ABA ligu sa srpskim klubovima
Foto: Balkanleague.net

Čelnik kosovskog kluba izneo predlog

NOVA PROVOKACIJA IZ PRIŠTINE: Sigal želi da igra ABA ligu sa srpskim klubovima

Košarka -
Kajtazi je rekao da Košarkaški klub Priština, koji je već godinama osvajač lige Kosova, ima godišnji budžet od oko 350.000 evra i da se najveći deo obezbeđuje od sponzora

PRIŠTINA - Košarka je na Kosovu izuzetno cenjen i voljen sport i želja je kosovskih klubova, pre svega najkvalitetnijeg tima - Prištine, da se takmiče u regionalnoj Jadranskoj ligi, izjavio je član uprave Košarkaškog kluba Priština i funkcioner Košarkaškog saveza Kosova Veton Kajtazi. "Igramo u Balkan ligi već dve godine, a prošle smo igrali i fajnal-for, što je ogroman uspeh za nas. Mi bismo želeli da igramo Jadransku ligu, ali momentalno nemamo kvalitet. Tokom ovih godina, jureći rezultate zapostavili smo rad sa mladima i sada momentalno nemamo sopstvenu bazu igrača", rekao je Kajtazi. Kajtazi je naveo da su na Kosovo došla dva američka trenera, kako bi radili sa mladim igračima i dodao da postoji velika želja da se uspostavi saradnja sa Srbijom na tom polju, jer prema njegovim rečima "Srbija je najkvalitetnija u regionu".

"Jedan od glavih problema sa kojim se suočavamo je baš taj - rad sa mladima... Tu nedostaju jake utakmice, ne možemo da stičemo iskustvo i dobijamo na kvalitetu. Pored toga imamo problema sa lošom infrastrukturom, manjkom stručnog kadra i još mnogo toga. Radimo na rešavanju svega i verujemo da ćemo uspeti u svemu, samo da imamo dobar pristup", rekao je Kajtazi. Kajtazi je rekao da Košarkaški klub Priština, koji je već godinama osvajač lige Kosova, ima godišnji budžet od oko 350.000 evra i da se najveći deo obezbeđuje od sponzora. Član UO KK Priština istakao je da u kosovskim klubovima igraju igrači iz svih republika bivše Jugoslavije, osim iz Srbije. "Ovde ima igrača iz Makedonije, Crne Gore, Bosne, Hrvatske... U početku kada smo ih dovodili imali smo problema sa navijačima, jer su oni govorili "šta će vam oni"... Već posle tri utakmice situacija je bila u potpunosti drugačija", rekao je Kajtazi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track