SVETISLAV PEŠIĆ NOSTALGIČAN: I dalje sam Jugosloven
Foto: Beta Ap

I dalje pati za starom državom

SVETISLAV PEŠIĆ NOSTALGIČAN: I dalje sam Jugosloven

Košarka -
Više voli „Hej, Sloveni“ Iskusni košarkaški trener priznao je da mu je još u srcu SFRJ, zemlja koja se raspala pre više od 20 godina

Trener košarkaša Bajerna Svetislav Pešić izjavio da se i dalje oseća kao Jugosloven, bez obzira na to što ta zemlja više ne postoji.

- Rođen sam u Srbiji, ali sebe sam uvek smatrao Jugoslovenom, iako je sad na tom prostoru napravljeno više država. Za mene taj osećaj i dalje postoji. Osećam tu pripadnost, ali to ne znači da je moj dom samo jedno mesto - kazao je Pešić.

PiroćanacIskusni stručnjak priznao je da tokom letnje pauze najviše vremena provodi u svom rodnom Pirotu i da mu nedostaju roditelji koji su umrli.- Posle smrti roditelja, moja žena Vera i ja odlučili smo da renoviramo našu rodnu kuću u Pirotu i tamo smo svakog leta. Tad nam se priključe i naša deca sa svojim porodicama, Uživamo u prelepoj prirodi i, naravno, neizbežna je srpska kuhinja koji svi volimo, pre svega u pastrmci na žaru, kao i ćevapčićima. To mi mnogo znači u životu.

Težak periodSvetislav Pešić osvrnuo se i na dešavanja devedesetih godina, kad je došlo do rata i raspada Jugoslavije.- To je bio težak period za nas. Tad sam bio selektor reprezentacije Nemačke i spremali smo za Olimpijske igre u Barseloni 1992. godine, međutim mi smo po ceo dan slušali vesti koje su nam stizale s prostora Jugoslavije. Veliki broj ljudi smo prihvatili u našoj kući, ali isto toliko smo i prijatelja izgubili u tom ratu - zaključio je Pešić.

Cene ga u NemačkojKARI PRODUŽIO UGOVOR S BAJERNOM IZ MINHENASrpski trener Svetislav Pešić produžio je ugovor s Bajernom iz Minhena do 2017. godine, napominjući da mu je čast što ostaje u klubu iz Minhena.Logično je da produžim ugovor s Bajernom, koji ima veliku perspektivu. Verujem da ćemo biti još dugo svi na okupu kako bismo pravili uspehe, iako smo i dosad uradili mnogo. Veoma sam motivisan da pravimo još bolje rezultate - rekao je Pešić za sajt Bajerna.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track