LEPE VESTI ZA DELIJE: Crvena zvezda ima velike šanse za plasman u četvrtfinale
Foto: Fonet

TOP 16 faza Evrolige

LEPE VESTI ZA DELIJE: Crvena zvezda ima velike šanse za plasman u četvrtfinale

Košarka -
Ako tim Dejana Radonjića dobije sva četiri preostala meča, za prolaz dalje mu je neophodan još samo jedan poraz Panatinaikosa

Košarkaši Crvene zvezde su sa dve uzastopne pobede u TOP 16 fazi Evrolige došli u poziciju da se nadaju plasmanu u četvrtfinale.

Posle trijumfa nad aktuelnom šampionom Evrope Makabijem u Kombank areni, crveno-beli su savladali i Galatasaraj u Istanbulu, pa posle deset kola imaju skor od tri pobede i sedam poraza. Međutim, na ruku su im išli i očekivani poraz Albe od Reala u Madridu, ali i pobeda Žagirisa nad Panatinaikosom.

Ekipa trenera Dejana Radonjića se do kraja TOP 16 faze sastaje sa Barselonom u Beogradu i sa tri direktna konkurenta u borbi za četvrto mesto u Grupi E: Albom u Berlinu, Žalgirisom u Kaunasu i Panatinaikosom kod kuće.

Zvezdi ni maksimalni učinak u poslednje četiri utakmice ne garantuje prolaz dalje, čak ni ako Žalgiris savladaju sa više od dva, a Panatinaikos sa više od pet poena razlike, sa kolliko su izgubili prve mečeve sa tim rivalima.

Ali, ukoliko bi crveno-bele malo pogledala sreća, uz te četiri pobede realno je da se nađu među osam najboljih na Starom kontinentu. Pritom, Panatinaikos bi, recimo, trebalo da izgubi sledeće nedelje u Atini od Real Madrida ili potom na gostovanju u Istanbulu, što je teško izvodljivo, ili od Albe u pretposlednjem kolu na domaćem terenu. Dakle, ako se PAO još jednom saplete, a Zvezda upravo protiv njega upiše šestu uzastopnu recku (sa više od pet poena razlike), našla bi se ispred "zelenih", samim tim i na četvrtom mestu, jer bi u slučaju da ostvari sve pobede usput "otkačila" i Albu i Žalgiris.

Postoji čak računica prema kojoj bi crveno-beli mogli da prođu dalje i sa jednim porazom. Naravno, ako bi taj poraz doživeli od direktnog konkurenta u borbi za četvrto mesto, plasman u četvrtfinale bi verovatno ostao samo san. Međutim, u slučaju eventualnog neuspeha protiv Barselone u sledećem kolu, ali i pobeda u preostale tri utakmice, Zvezda bi morala da čeka dva poraza Panatinaikosa pre poslednje runde i po jedan kiks Albe (protiv Galatasaraja, Panatinaikosa ili Makabija) i Žalgirisa (protiv Makabija, Barselone ili Real Madrida).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track