NA KORAK OD TROFEJA: Radivoj Korać u finalu regionalne lige

Uspeh košarkašica beogradskog kluba

NA KORAK OD TROFEJA: Radivoj Korać u finalu regionalne lige

Košarka -
Radivoj Korać u polufinalu Fajnal-fora savladao podgoričku Budućnost i u nedelju će se boriti za titulu

Košarkašice Radivoja Koraća plasirale su se u finale Međunarodne ženske regionalne košarkaške lige pošto su u Celju na završnom turniru savladale Budućnost iz Podgorice rezultatom 65:63 (14:25, 27:14, 17:14, 7:10).

Srpski predstavnik će u finalu u nedelju od 18 časova igrati protiv Venecije, koja je pobedila Celje posle produžetka 83:79. Biće to treće uzastopno finale za beogradski tim, kojem je ovo i treći Fajnal-for u jadranskoj ligi.

Sa po 15 poena u ekipi Koraća najefikasnije su bile Topuzović (10 skokova), Mandić (10 skokova, 8 asistencija) i Kapor, dok je 14 postigla Erak (9 skokova). U ekipi Budućnosti Popović je postigla 26 poena, a Matović 15 (8 skokova).

Miloš Pavlović, trener Radivoja Koraća, je izjavio:

"U utakmicu smo ušli stegnuto, uplašeno, a Budućnost jako i borbeno. Možda je kod nas bila prisutna doza nesamopouzdanja zbog stvari koji su se dešavale protekle sedmice. Pravovremeno smo konsolidovali redove, reagovali te se vratili u utakmicu. Na kraju smo imali čak 10 skokova više i možda smo meč mogli ranije odvesti u sigurnije vode. Pet minuta se igralo bez koša i sa kolegom Boškovićem smo samo čekali ko će prvi pozvati time-out. Strpljenje se isplatilo, došli smo do "lagodnih" plus tri, ali dogovor iz time-outa nismo ispoštovali i na kraju je bilo gusto. Za mene je to treći Final-Four, treće finale i sada mogu mirno pogledati drugo polufinale i sutrašnjeg protivnika. Moram pohvaliti sve moje igračice, koje su izdržale vrlo tešku utakmicu. Čestitke i Budućnosti za fer i korektnu igru."

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track