(VIDEO) VIŠE OD TRENERA: Dokumentarac o Svetislavu Pešiću premijerno u Beogradu
Foto: AP

Priča o uspesima naše košarke

(VIDEO) VIŠE OD TRENERA: Dokumentarac o Svetislavu Pešiću premijerno u Beogradu

Košarka -
Prvo prikazivanje filma o životu jednog od najtrofejnijih košarkaških trenera 29. marta

"Svetislav Pešić - Više od trenera" – dokumentarac Željka Mirkovića o jednom od najuspešnijih evropskih košarkaških trenera, imaće svetsku premijeru 29. marta u Domu sindikata u okviru Beogradskog festivala dokumentarnog i kratkometražnog filma.Šta je to što Pešića čini pobednikom otkrivaju najpoznatiji igrači, treneri, sportski svetski lideri koji su radili i rade sa njim, ali takođe i njegovi najbliži. Film je sniman u Barseloni, Minhenu, Berlinu, Beogradu i Pirotu i prati ključne uspehe Svetislava Pešića. .

Scenaristi filma su Aleksandar Miletić i Boban Mitić, montažer - Pavle Nikić, a direktori fotografije: Pepo Senco, Erasmus Berlin, Christopher Hewel, Bogdan Babović, Dragiša Krstić, Zoran Čolić i Željko Mirković.Dugometražni dokumentarni film „Svetislav Pešić - više od trenera" biće prikazan u okviru domaće takmičarske selekcije Dvorište

Predstojeće 62. izdanje Beogradskog festivala dokumentarnog i kratkometražnog filma (BFDKF), najdugovečnije domaće filmske manifestacije, održaće se od 23. do 29. marta u značajno drugačijem obliku nego ranijih godina.Novi koncept se čvrsto oslanja na slavne dane ovog festivala i podrazumeva povratak u program svih formi dokumentarnog filma, a pre svega dugometražnog i srednjemetražnog.

Predstojeći BFDKF imaće tri takmičarske selekcije: Dvorište (Domaća selekcija), Vidici (Regionalna selekcija) i Reflektor (Međunarodna selekcija). Domaći i regionalni autori takmičiće se u sledećim kategorijama: dugometražni dokumentarni film, srednjemetražni dokumentarni film, kratkometražni dokumentarni film, kratkometražni igrani film, eksperimentalni, animirani i studentski film. U okviru selekcija Dvorište i Vidici dodeljivaće se i strukovne nagrade: za najbolju režiju, scenario, montažu, fotografiju, zvuk, muziku i produkciju.

Treću takmičarsku selekciju Reflektor čine najbolji debitantski dugometražni dokumentarni filmovi iz čitavog sveta proizvedeni u poslednjih godinu dana.

U okviru festivala održaće se i prateći programi: Ciklus Animacija, CinemaPur, MarginaDox, „Duh grada“ - program najboljih filmova koji govore o urbanom duhu Beograda nastalih u zadnjih deset godina, i Panorama, selekcija filmova koji nisu ušli u takmičarski program ali zavređuju da budu prikazani.Ulaznice za Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma su u prodaji i mogu sa kupiti na blagajni Doma sindikata po vrlo popularnim cenama: dnevna ulaznica - 350 dinara, pojedinačna ulaznice za takmičarski program - 150 dinara. Ulaz na prateće programe je slobodan. Cena ulaznice za program u Fontani je 250 dinara, na projekcije filmova u DKSG-u ulaz je takođe slobodan.

http://www.youtube.com/watch?v=jmU6XzjhI-U

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track