RADONJIĆ ŽALI ZA PORAZOM: Odigrali smo dobro, ali ne dovoljno dobro
Foto: Tanjug

Crveno-beli izgubili od Barselone

RADONJIĆ ŽALI ZA PORAZOM: Odigrali smo dobro, ali ne dovoljno dobro

Košarka -
Zvezda je izgubila od Barselone sa 73:77, u utakmici 11. kola Grupe E Top 16 faze Evrolige

BEOGRAD - Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da je zadovoljan igrom svojih košarkaša u večerašnjem porazu od Barselone u Evroligi. "Barselona je odigrala odlično. Mi smo još jednom dobro odigrali, ali nedovoljno da bismo savladali odličnu Barselonu. Idemo dalje, treba da nastavimo i dođemo do još neke pobede do kraja Evrolige", rekao je Radonjić posle utakmice u Beogradu. Zvezda je izgubila od Barselone sa 73:77, u utakmici 11. kola Grupe E Top 16 faze Evrolige.

"Ostaje žal... Igrali smo protiv tima koji je kandidat za šampionski trofej. Ako nastave ovako, imaju razloga da budu optimisti kada je u pitanju kraj sezone, ne samo Evroliga, već i špansko prvenstvo", kazao je Radonjić. On je dodao da je Markus Vilijams "obavio dobar posao", iako nije imao dobru statistiku. Radonjić je kazao da je 17 ofanzivnih skokova Barselone predstavljalo veliki problem za njegovu ekipu. "Znali smo za njihov ofanzivni skok, ali opet to nismo uspeli da kontrolišemo. Dali smo im previše novih pozicija kada smo igrali dobro odbranu, a oni su to vešto koristili", naveo je trener crveno-belih. Kada je reč o suđenju, Radonjić je ocenio da je kriterijum bio "ujednačen". "Da je bio neujednačen, pitanje ja kako bi se ovo završilo", rekao je Radonjić. Zvezda će u narednom kolu igrati protiv Albe u Berlinu.

Paskval: Odigrali smo najbolji meč u sezoniTrener košarkaša Barselone Ćavi Paskval rekao je da je njegova ekipa odigrala svoju najbolju utakmicu u večerašnjoj pobedi nad Crvenom zvezdom u Evroligi. "Ovo je bila naša najbolja utakmica, iako smo imali jako loš šut za tri poena. Ostalo je bilo prilično dobro. Baš smo dobro i korektno odigrali", rekao je Paskval posle utakmice u Areni.

"Podigli smo se posle šest poena zaostatka i uspeli smo da utakmicu privedemo kraju kako smo želeli. Zvezda je mlada ekipa, ali ne baš toliko mlada... To je ekipa koja ima dobru budućnost u Evropi", kazao je Paskval. On je naveo da je znao da će centar crveno-belih Boban Marjanović da pravi mnogo problema njegovom timu, ali da je ključ bio u zaustavljanju Markusa Vilijamsa i Čarlsa Dženkinsa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track