(VIDEO) LAGANO: Zvezda pobedila MZT i izjednačila rekord ABA lige
Foto: Sasa Pavlic

Lakši trening

(VIDEO) LAGANO: Zvezda pobedila MZT i izjednačila rekord ABA lige

Košarka -
Košarkaši Crvene zvezde okončali su regularni deo sezone u ABA ligi ubedljivom pobedom protiv MZT Skoplja u Pioniru – 89:56

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su u prvoj nedeljnoj utakmici poslednjeg, 26. kola ABA lige MZT iz Skoplja sa 89:56 (20:8, 25:11, 26:17, 18:20). Ekipa trenera Dejana Radonjića je na taj način izjednačila najbolji skor u istoriji ovog takmičenja, pošto posle 26 kola ima samo dva poraza.

Utakmica u Hali Pionir, kojoj je prisustvovalo oko 2.000 gledalaca, nije imala rezultatski značaj, pošto je Zvezda još pre nekoliko kola obezbedila prvo mesto na tabeli pred plej - of regionalnog takmičenja, dok je MZT pretposlednji.

Crveno-bele je do 24. pobede u ligi predvodio Maik Cirbes sa 19 poena i devet skokova, dok su Luka Mitrović i Nemanja Dangubić dodali po 13 poena. U ekipi MZT-a istakao se Stefan Sinovec sa 17 poena, a Aleksandar Ćapin je dodao 10.

Zvezda je od samog početka meča diktirala tempo. Trener Dejan Radonjić je na ovoj utakmici odmarao plejmejkera Markusa Vilijamsa, koji uopšte nije ulazio u igru, kao i centra Bobana Marjanovića, koji odigrao samo osam minuta.

Beogradski klub je dobrom igrom u prvom poluvremenu stekao veliku prednost, pa je drugi deo utakmice više ličio na prijateljski duel, nego na takmičarski meč.

MZT je ovu sezonu završio sa skorom od sedam pobeda i 19 poraza na pretposlednjem, 13. mestu. Plej-of počeće 14. aprila, a Zvezda će igrati protiv četvrtoplasirane ekipe ligaškog dela takmičenja, koje znaće se večeras.

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da je zadovoljan što je njegov tim odgovorno odrigao utakmicu protiv MZT - a.„Rekli smo da pristup mora da bude dobar da bismo ovaj deo takmičenja završili na željeni način. Od starta bilo evidentno da je pristup maksimalan. Svih 40 minuta smo odigrali vrlo odgovorno, ono što je u ovom trenutku dovoljno reći završetak lige sa ovim odnosom na prvoj poziciji, koja je obezbeđena vrlo rano. Od starta sezone smo bili na istoj poziciji. Imali smo veliko opterećenje i potrošnju zbog Evrolige, mi smo bili vrlo koncentrisani i ozbiljni, nismo dozvolili u trenucima kada je bilo bitno, a posebno i kada nije, da imamo slab pristup ni u jednom meču. Naravno, to dovodi do zadovoljstva, ali je to i garancija da ćemo do kraja uraditi ono što priželjkujemo, a zna se kakve su nam ambicije.“

Zvezdin trener dodao je da neobičan podnevni termin utakmice nije poremetio igrače.

„Nije se primetilo da je termin neuobičajen, što je dodatan plus za sve ono što smo uspeli da vidimo danas.“

Nemanja Dangubić nastavio je da podiže formu, čini se u pravom trenutku.

„Bitna pobeda zbog atmosfere i daljeg rada. Ozbiljno smo shvatili meč i odradili sve što treba da bismo pobedili", rekao je Dangubić.

Trener MZT Aleš Pipan čestitao je rivalu na sjajnoj sezoni.

„Nijednoj ekipi nije značila ništa, Zvezda bila bolja u svim elementima. Čestitam im na sjajnoj sezoni i uspesima, nama ostaje da što brže zaboravimo ABA ligu i da se okrenemo domaćem prvenstvu. Imamo mnogo problema, nadam se da ćemo to srediti do početka prvenstva.“

Prva četvrtina

Ćapin je na samom startu trojkom doneo vođstvo gostima, ali Marjanović, Mitrović i Dangubić brzo su doneli sigurnu prednost domaćinu. U devetom minutu je posle poena Mitrovića prednost prvi put bila dvocifrena, a taj rezultat ostao je i do kraja prve deonice – 20:8.

http://www.youtube.com/watch?v=sQGz3_SvBQ0

Druga četvrtina

Zvezda je igrala veoma ozbiljno, posebno u odbrani, pa gosti iz Skoplja od 6. do 14. minuta nisu postigli nijedan poen – 33:8. Crnu seriju prekinuo je Ćapin koji je iz izuzetno teške pozicije pogodio preko Blažiča. Nakon 20 minuta bilo je 45:19, a svih 10 igrača koji su dobili šansu u sastavu Zvezde upisali su se u strelce već u prvom poluvremenu.

http://www.youtube.com/watch?v=gVBAwOZM0O8
http://www.youtube.com/watch?v=MhHN4pSWBoQ
http://www.youtube.com/watch?v=e2fhtHRJ-SE

Treća četvrtina

Gosti iz Skoplja ozbiljnije i sa više požrtvovanja su počeli drugo poluvreme, ali to nije mnogo uticalo na rezultat jer je i Zvezda nastavila sa ozbiljnom igrom. Trojke su brzo ubacili Mitrović i Dangubić, a Zvezda je u finišu treće deonice došla i do +35 (71:36).

Četvrta četbrtina

Sredinom poslednje deonice u kojoj je domaća ekipa rutinski odrađivala odrađivala posao bilo je i najvećih +40 (79:39), a u finišu utakmice ekipa MZT-a uspela je da ublaži debakl.

Tok meča

Cirbes: Da završimo ABA pobedom

Foto: Saša Pavlić
Foto: Saša Pavlić

Košarkaš Crvene zvezde Maik Cirbes rekao je da crveno-beli žele pobedom nad MZT-om iz Skoplja da na najbolji način završe regularni deo ABA lige."Moramo da odigramo veoma agresivno i čvrsto u odbrani, a u napadu da pokažemo odgovornost i budemo strpljivi.""Potrudićemo se da nametnemo naš prepoznatljiv ritam, tražićemo lake poene kroz dobru igru u tranziciji. Duel sa Barselonom nas je u značajnoj meri iscrpeo, ali već dugo smo u žestokom ritmu utakmica. Naš cilj se dobro zna, a to je pobeda", rekao je Cirbes za klupski sajt. Nemački centar istakao je da je ekipa motivisana uoči meča sa makedonskim predstavnikom, iako je ranije obezbedila prvo mesto pred plej-of. "Činjenica je da za nas ovaj meč nema takmičarski značaj, ali želimo da upišemo još jedan trijumf. Kvalitet je na našoj strani, ali to moramo da pokažemo na terenu. MZT ima nekoliko veoma iskusnih igrača i zato naš pristup mora biti maksimalno ozbiljan. Prilično su nas namučili u prvom medjusobnom duelu ove sezone i to nismo zaboravili".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track