SKANDAL: Budućnost za bubrege kažnjena 3.000, Vujošević zbog kritika sudija čak 6.000 evra
Foto: KK Partizan

ABA rigorozna prema treneru crno-belih

SKANDAL: Budućnost za bubrege kažnjena 3.000, Vujošević zbog kritika sudija čak 6.000 evra

Košarka -
Susret u Podgorici obeležili su brojni incidenti, uvrede navijača Budućnosti na račun trenera Partizana Duška Vujoševica i igrača crno-belih

ZAGREB - Direktor košarkaška ABA lige Josip Bilić kaznio je Budućnost sa ukupno 15.400 evra zbog loše organizacije utakmice 26. kola sa Partizanom u Podgorici.

Budućnost je dobila taj meč rezultatom 85:79 i osvojila drugo mesto u regularnom delu ABA lige.

Susret u Podgorici obeležili su brojni incidenti, uvrede navijača Budućnosti na račun trenera Partizana Duška Vujoševica i igrača crno-belih.

Podgoričani će morati da plate 12.000 evra zbog ulaska navijača u teren pre izvođenja slobodnog bacanja, petnji i zastrašivanja službenih osoba pre utakmice i 3.000 evra zbog bacanja mekih i tvrdih predmeta u teren i prekida utakmice u dva navrata.

Pored kluba kažnjeni su i igrači Budućnosti. Zbog nesportskog ponašanja i dosuđenih tehničkih grešaka po 100 evra moraće da plate Ivan Paunić, Omar Kuk, Darko Planinić i Bojan Subotić.

Vujošević je kažnjen sa 6.000 evra zbog izjava u medijima o suđenju, dok su zbog dosuđenih tehničkih grešaka sa po 100 evra kažnjeni Edo Murić i Aleksandar Pavlović.

Klubovi se mogu žaliti na odluku direktora ABA lige u naredna 24 sata.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track