(VIDEO) CSKA PAO U PAKLU PIONIRA: Drobnjak i Brkić odveli Partizan na F4 pre 17 godina
Foto: Printscreen/Youtube

Na današnji dan

(VIDEO) CSKA PAO U PAKLU PIONIRA: Drobnjak i Brkić odveli Partizan na F4 pre 17 godina

Košarka -
Crno-beli u Beogradu dobili majstoricu protiv moskovskih "armejaca" i treći put se plasirali na završni turnir elitnog takmičenja

Košarkaši Partizana su treće od ukupno četiri učešća na Fajnal foru Evrolige obezbedili na današnji dan pre 17 godina savladavši moskovski CSKA u četvrtfinalnoj majstorici u beogradskom Pioniru - 89:77 (42:39).

Za razliku od prethodna dva meča te serije, u kojima su domaćini lako dolazili do pobede, u trećem duelu crno-belih i "armejaca" dugo se vodila izjednačena borba. Tek sredinom drugog poluvremena Partizan se rezultatski odlepio, zasluženo zabeležio pobedu i overio plasman na završni turnir u Barseloni.

Kao i obično, atmosfera u prepunoj hali Pionir bila je paklena i uz "srce" crno-belih, kako je kasnije ocenio Miroslav Radošević, uspeh ekipe Duška Vujoševića nije mogao da izostane.

Na parketu je dominirao 23-godišnji Predrag Drobnjak, koji je ubacio 23 poena, uz samo jedan promašaj iz igre, imao je i osam skokova, "sevale" su njegove blokade, trojke... Haris Brkić je trijumfu doprineo sa 16 poena, Dragan Lukovski sa 14, Miroslav Radošević sa 13, Dejan Tomašević sa osam (uz osam skokova), Aleksandar Čubrilo i Vladimir Đokić sa po sedam, Slaviša Koprivica sa tri.

U poraženoj ekipi bolji od ostalih bili su Amerikanac Markus Veb (17 poena, sedam skokova) i Sergej Panov (15 poena).

Partizan je posle turbulentne sezone, tokom koje je imao čak osam uzastopnih poraza u Evroligi, odigrao najbolje kada je bilo najpotrebnije. Pre Moskovljana, u osmini finala eliminisao je i favorizovani Olimpijakos - 2:0 u seriji.

Na Fajnal foru u dvorani San Đordi, međutim, crno-beli su u polufinalu lako poraženi od Kindera (61:83), a onda i od drugog italijanskog predstavnika, Benetona, u borbi za treće mesto (89:96). Titulu prvaka Evrope tada je osvojio Kinder pobedivši u finalu AEK - 58:44.

http://www.youtube.com/watch?v=sx089WMyoEU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track